Beijing 2022

Dezamagire la COSR dupa Jocurile Olimpice de iarna. Care sunt concluziile lui Covaliu

Sursă foto: https://www.facebook.com/olympicromania/

Mihai Covaliu nu si-a ascuns dezamagirea la revenirea in tara dupa editia din acest an a Jocurilor Olimpice de iarna, Beijing 2022.

O competitie la care Romania a participat cu 22 de sportivi si 37 de oficiali, cel mai bun rezultat fiind locul 9 la stafeta mixta in competitia de sanie.

Prea putin comparativ cu obiectivul declarat inainte de startul intrecerii, acela de a obtine o medalie si alte doua clasari in topul zece.

"Au fost performante mai slabe ca in calificari, asta inseamna ca cei care s-au ocupat de pregatirea sportivilor nu au pregatit foarte, foarte bine aceasta editie a Jocurilor Olimpice.

"Federatiile si-au asumat un obiectiv pentru aceste Jocuri Olimpice de o medalie si doua locuri in Top 10. S-a obtinut doar un loc 9 la sanie pe echipe. Asta iar spune multe. Trebuie sa fim mai atenti cand ne evaluam sansele pentru a stabili niste obiective, sa vedem cu cine facem aceste obiective, cu ce sportivi, cu ce antrenori, tehnicieni.

"Nu e posibil sa vii la Jocurile Olimpice si sa spui ca ai pregatit ceva si de fapt rezultatele de aici sa te surprinda in mod neplacut. La bob si sanie, au stabilit un obiectiv de medalie, n-au reusit nici macar in Top 10 sa intre cei de la bob.

"Bobul s-a pregatit in Germania, de aia spun ca nu e normal sa te pregatesti cu echipa Germaniei, sa ai conditii bune, sa ai acelasi numar de coborari, iar la Jocurile Olimpice sa vii la niste timpi pe care nici ei nu ii pot explica", a declarat Mihai Covaliu, presedintele COSR.

Acesta a mai anuntat ca este dispus la o colaborare cu oficialii din Norvegia pentru pregatirea viitoarei Olimpiade de iarna.



Dezamagire la COSR dupa Jocurile Olimpice de iarna. Care sunt concluziile lui Covaliu