Beijing 2022

Jocurile Olimpice de iarna de la Beijing au fost oficial deschise

Sursă foto: captura TVR

A 24-a editia a Jocurilor Olimpice de iarna a debutat la Beijing printr-o festivitate desfasurata cu efectiv redus in tribune din cauza pandemiei de covid.

In tribuna oficiala, printre altii, au luat loc Thomas Bach (presedintele Comitetului International Olimpic), Xi Jinping (presedintele Chinei), printul Albert de Monaco, Abdel Fattah al-Sissi (presedintele Egiptului), Mohammed bin Salman (printul mostenitor al Arabiei Saudite) si, nu in ultimul rand, Vladimir Putin (presedintele Federatiei Ruse).

Acesta din urma a parut ca atipise la momentul defilarii delegatiei Ucrainei.

Dupa un scurt moment de coregrafie digitala s-a trecut la defilarea celor 91 de delegatii prezente la Jocurile Olimpice.

Conform traditiei olimpice Grecia a deschis defilarea, in timp ce Romania a fost a 45-a delegatie intrata pe stadionul olimpic “Cuib de Pasare”.

In fruntea celor 22 de sportivi ai Romaniei s-au aflat Raluca Stramaturaru si Paul Pepene, cei doi purtatori de drapel.

Romania a defilat dupa Marea Britanie si imediat inaintea delegatiei Rusiei care in continuare participa sub steagul Comitetului Olimpic Rus.

Dupa defilarea delegatiilor s-a trecut la celelalte momente importante: discursul lui Thomas Bach, ridicarea pe catarg a drapelului olimpic, depunerea juramantului olimpic din partea sportivilor, antrenorilor si arbitrilor, totul culminand cu aprinderea tortei olimpice pe stadion.

Sportivii vor concura in 109 probe la sapte sporturi diferite. 12 dintre acestae vor fi mixte.

Natiunile cu cele mai numeroase delegatii prezente la Beijing sunt SUA (224 sportivi), Canada (215), Rusia (212), China (174) si Elvetia (167).

Romania va fi reprezentata de 22 de sportivi

Acestia vor concura la opt discipline in competitia olimpica de la Beijing.

Purtatoari de drapel la festivitatea de deschidere vor fi Raluca Stramaturaru si Paul Pepene.

In varsta de 36 de ani, Stramaturaru se afla la a patra participare la Jocurile Olimpice de iarna, dupa Vancouver, Soci si Pyoengchang.

La editia precedenta a adus cel mai bun rezultat pentru delegatia Romaniei, locul 7 la sanie.



Jocurile Olimpice de iarna de la Beijing au fost oficial deschise