Beijing 2022

Continua hegemonia Germaniei in sanie. Raluca Stramaturaru a cazut in mansa a 3-a!

Sursă foto: COSR Facebook

Concursul feminin de sanie la Jocurile Olimpice de la Beijing a ramas pana la capat o afacere germana.

Natalia Geisenberger si-a aparat cu succes la cei 34 de ani ai sai titlurile olimpice in cursa individuala cucerite la Soci (2014) si PyeongChang (2018).

Sportiva originara din Munchen a devansat-o la finalul mansei a patra, decisiva, pe conationala ei Anna Berreiter (22 de ani) cu aproape jumatate de secunda (+ 0.493)

Pentru Berreiter este cea dintai medalie olimpica, aceasta fiind la prima participare la Jocurile Olimpice.

Podiumul a fost completata de rusoaica Tatyana Ivanova, mai lenta cu peste o secunda in raport cu Geisenberger dupa cele patru manse din concurs.

Geisenberger l-a egalat pe italianul Armin Zöeggeler la numarul total de medalii obtinute la Jocurile Olimpice (6), cu mentiunea ca Armin Zöeggeler a obtinut doar doua titluri olimpice.

Interesant este ca in competitia de la Beijing a participat si Nina Zöeggeler (21 de ani), fiica legendarului sanior italian, care a incheiat pe locul 15 din cele 20 de sportive ajunse in mansa finala.

Germania a cucerit si titlul olimpic la masculin prin Johannes Ludwig.

Din pacate pentru noi, Raluca Stramaturaru nu a reusit sa incheie traseul mansei a treia. Experimentata noastra sanioare s-a rasturnat in virajul al 13-lea, intarind dictonul care spune ca ce incepe rau se termina si mai rau.

Dupa doua manse, la jumatatea concursului, Stramaturaru ocupa locul 30 in ierarhia generala.

Purtatoarea noastra de drapel la festivitatea de deschidere venise la Beijing cu mari sperante dupa locul 7 ocupat in urma cu patru ani la PyeongChang, cand a semnat cel mai bun rezultat al Romaniei la acea editie a Jocurilor Olimpice.

Emotiile pentru Romania la sanie continua insa, miercuri, cand vor intra pe inelul de gheata Vasile Marian Gitlan si Darius Lucian Serban in competitia de dublu.

La start vor fi 17 echipaje, iar concursul este format din doar doua manse.

Joi, 10 februarie, Raluca Stramaturaru si Valentin Cretu vor concura in proba de stafeta mixta.



Continua hegemonia Germaniei in sanie. Raluca Stramaturaru a cazut in mansa a 3-a!