JO 2016

Rio 2016: Povestea din spatele medaliei de aur a Romaniei

Ana-Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop si Loredana Dinu au cucerit medaliile olimpice de aur la spada pe echipe dupa ce au dispus in finala de China, detinatoarea titlului, cu scorul de 44-38. Ana-Maria Popescu (fosta Branza) a povestit cum s-a ajuns la aceasta performata uriasa, in care nu mai credea nimeni, mai ales dupa ce sportivele noastre fusesera eliminate prematur la individual.

''Rezultatul acesta este al celor care ne-au ajutat. Si sa stiti ca au fost putini, au fost zece la numar colegii care au venit si ne-au ajutat. Daca ar fi sa fiu rea, as putea spune, cu ghilimelele de rigoare, ca au venit pe burta goala. Copiii aceia au venit pe timpul lor, si-au rupt din vacanta lor sa vina sa ne ajute. Nu ne permiteam sa gresim ca la Londra, sa ne antrenam cu o alta echipa. Era singura noastra optiune sa ne folosim practic de acesti copii. Deci este si meritul lor ca am ajuns aici, pentru ca au incercat pe cat posibil sa ne puna probleme si sa ne ajute la antrenamente. Este mare lucru, iar asta inseamna pura pasiune. Mi-as dori ca ei sa fie cei ajutati. Noi chiar daca primim totul si ei trebuie sa fie ajutati, pentru ca altfel...'', a spus campioana olimpica, citata de agentia romana de presa AGERPRES.

Antrenorul echipei feminine de spada, Dan Podeanu, nu isi va rade mustata dupa castigarea medaliei de aur la Rio, sustine Ana-Maria Popescu: ''Nu, e foarte urat fara mustata, urat rau. Noi l-am mai vazut. Am mai pus o data pariul asta si mi-e ca doamna Podeanu saraca... apropo, multumim din suflet, doamna, pentru cat l-ati suportat departe de casa si pentru cat ne-ati suportat pe noi. A facut treaba asta cu rasul mustatii dupa un Campionat European si m-am speriat cand a batut la usa. Nu stiam ce se intampla, si de atunci, nu. Am reusit multe la viata noastra, am reusit sa ne aruncam si intr-o fantana arteziana si dupa aia am vazut cablurile. Asa ca am reusit multe la viata noastra. Iar de data asta n-am mai pus pariuri. La Londra domnul Podeanu a promis ca se vopseste si nu i-a iesit''.

Intrebata daca dupa acest titlu olimpic se gandeste la un copil, spadasina a raspuns in gluma: ''Da, ma gandesc la copilul Simonei Gherman. Ce fericita e Teo acum. Cand o sa ajung eu acasa sotul e in cantonament, mai castiga Steaua doua titluri la polo, Doamne-ajuta sa castige si Champions League, probabil la pensie ne luam un caine, ca nu o sa mai putem face copii. Asta e''.

Ea a mentionat ca este prea devreme sa spuna daca va concura si la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice. ''Momentan nu zic nimic de Tokyo 2020, dar la anul, la Mondiale, chiar vreau sa fiu prezenta. Acolo inca nu mi-am incheiat socotelile. Vom vedea, nu sunt totusi neam cu Highlander'', a precizat Ana-Maria Popescu.

Sursa: Agerpres



Rio 2016: Povestea din spatele medaliei de aur a Romaniei