JO 2016

Rio 2016: Marian Dragulescu rateaza saritura Dragulescu si podiumul olimpic

Gimnastul Marian Dragulescu s-a clasat pe locul al patrulea in finala de la sarituri programata, luni seara, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Dragulescu, 35 ani, a intrat al patrulea in concurs si a obtinut media 15.449 dupa doua sarituri pe care toata Romania le-a vazut de aur.

Prima saritura a fost cea care ii poarta numele, dar a aterizat facand un pas in spate, ceea ce l-a aruncat in afara podiumului.

A doua saritura a fost una foarte buna, dar a ramas in afara podiumului. La varsta de 35 de ani si de opt ori campion mondial, Dragulescu ramane fara titlul olimpic.

Din pacate pentru Dragulescu si pentru delegatia Romaniei de la Rio nu a fost sa fie medalie, una ratata la detalii.

Sportivul nostru a avut aceeasi nota cu japonezul Shirai Kenzo, insa niponul a obtinut bronzul avand o nota mai mare la executie: 9.433 fata de 9.266 la prima dintre sarituri, respectiv 9.466 fata de 9.433 la cea de-a doua.

Nord-coreeanul Ri Se Gwang a sarit ca dintr-o alta lume si a obtinut 15.691, in timp ce rusul Denis Abliazin, ultimul intrat in concurs, a incheiat cu 15.516 pentru medalia de argint.

Dragulescu se afla inca pe podium inaintea evolutiei lui Abliazin si practic a pierdut medalia la ultima evolutie a finalei.

Rezultatele finale:

 


Rio 2016: Marian Dragulescu rateaza saritura Dragulescu si podiumul olimpic