JO 2016

Romania, victorie mare cu Muntenegru. Ramanem in lupta pentru sferturi

Dupa doua infrangeri grele, cu Angola si Brazilia, nationala feminina de handbal a Romaniei a reactionat impotriva echipei statului Muntenegru si a castigat printr-o daruire de apreciat.

Romania a inceput ezitant si s-a vazut condusa la un gol diferenta pana la jumatatea primei reprize. Dupa egalarea adusa de Ardean Elisei, echipa Romaniei a preluat conducerea si nu a mai cedat-o pana la final.

Cu un joc de mare angajament si o Cristina Neagu in mare forma (10 goluri), Romania a intrat cu doua goluri avantaj la pauza (12-10), dupa care in partea secunda tricolorele s-au distantat la patru goluri.

Finalul a fost unul lipsit de emotii, Romania gestionand excelent avantajul de patru goluri si cu ajutorul interventiilor salvatoare din partea portaritei Paula Ungureanu.

In urma acestui succes, primul la Jocurile Olimpice, Romania ramane in cursa pentru sferturi de finala. Urmeaza intalnirile cu Spania (12 august) si Norvegia (14 august).

FINAL Romania-Muntenegru 25-21

Final de meci. Romania castiga dupa o reactie de orgoliu impotriva Muntenegrului si ramane in lupta pentru un loc in sferturile de finala.

Min.58 - Arbitraj jenant! Neagu este eliminata pentru nimic si terminam meciul in inferioritate numerica. Muntenegru inscrie din 7 metri pentru 23-20. Intram in ultimul minut.

Min.58 - Gol extraordinar marcat de Chiper din extrema dreapta dupa o buna circulatie a mingii in superioritate numerica.

Min.57 - Ungureanu apara o aruncare de la 7 metri in ultimele secunde de inferioritate numerica!

Min.56 - Neagu ia o faza pe cont propriu si se fluiera fortare in atac. Muntenegru marcheaza pe contraatac si mai pastram trei goluri avans cu patru minute.

Min.55 - Avem patru goluri avantaj (22-18), dar Perianu ne lasa in inferioritate. Ungureanu in schimb este imbatabila si agata o bolta de pe extrema dreapta.

Min.53 - Cei doi arbitri fluiera pasi la Neagu, dar la faza imediat urmatoare dau fortare pe atacul muntenegrencelor.

Min.50 - Inscriem prin Neagu in inferioritate numerica. Muntenegru se apropiase amenintator la doua goluri.

Min.48 - Bara la aruncarea lui Geiger, mingea este urmarita de Manea si marcheaza pentru 19-15.

Min.46 - Neagu ajunge la 9 goluri din 14 aruncari si Romania reface diferenta de trei lungimi pe tabela (18-15).

Min.43 - Ne distantam din nou la trei goluri (16-13) dupa un efort colectiv apreciabil.

Min.37 - Triunghi ofensiv castigator de aceasta data cu Manea la finalizare de pe semicerc (13-10).

Min.36 - Ungureanu isi face din nou datoria in poarta, dar ratam nepermis prin Bradeanu ajunsa conjunctural in extrema dreapta. Muntenegru traverseaza o eclipsa in ofensiva de care noi trebuie sa profitam.

Min.35 - Neagu se inalta din nou imperial la 9 metri. Al cincilea gol din zece aruncari pentru lidera echipei noastre (12-10).

Min.33 - Buceschi rateaza o aruncare de la 7 metri!

18:17 A inceput partea secunda. Romania are primul atac pozitional. Pierdem rapid mingea prin Geiger.

Min.30 - Ungureanu intervine decisiv si Romania are ultimul atac al reprizei. Neagu scutura plasa cu o aruncare de la 9 metri in ultima secunda.

Min.29 - Gol marcat de Geiger cu podeaua. O aruncare prin surprindere (10-9).

Min.28 - Manea se bate eroic pe semicerc si obtine aruncarea de la 7 metri. Buceschi inscrie cu pamantul (9-9).

Min.25 - Manea inscrie de pe semicerc si Romania revine la conducere (8-7).

Min.23 - Aceeasi Neagu ia o faza pe cont propriu si arunca de la 9 metri peste poarta. Romania a ratat sansa revenirii la conducere dupa ce anterior Ungureanu salvase spectaculos cu piciorul.

Min.21 - Neagu egaleaza (7-7) cu o aruncare de la sold.

Min.19 - Ratam incredibil de doua ori la aceeasi faza prin Buceschi si Chiper. Muntenegru ne surprinde pe extrema dreapta si revine la conducere.

Min.15 - Egalam la patru prin Ardean Elisei cu o aruncare de pe extrema stanga.

Min.10 - Romania a condus cu 1-0, 2-1 si 3-2. Muntenegru preia in premiera conducerea, scor 4-3. Avem si ghinion in atac, Chiper aruncand in bara.

17:30 A inceput meciul.

Fortuna: Pariuri Romania-Muntenegru (vezi aici toate cotele)

1

X

2

2,75

8,50

1,65

Prima "finala" este programata miercuri impotriva echipe statului Muntenegru, formatie impotriva careia am remizat la turneul preolimpic din Danemarca (23-23).

Anterior, Muntenegru invinsese Romania de doua ori, cu 23-20 si 24-23 (la JO de la Londra). Ultimul succes al echipei noastre impotriva celor din Muntenegru dateaza din 2010, cand ne-am impus cu un 23-21 la Campionatul European.

Muntenegru, la fel ca si Romania, a pierdut primele doua meciuri din grupa A la Rio: 19-25 cu Spania si 25-27 cu Angola.



Romania, victorie mare cu Muntenegru. Ramanem in lupta pentru sferturi