JO 2016

Rio 2016: Horia Tecau si Florin Mergea, medalie de argint la dublu. Invinsi in finala de spaniolii Marc Lopez si Rafael Nadal

Jucatorii Horia Tecau si Florin Mergea au castigat jo noapte prima medalie olimpica din istoria tenisului romanesc. A fost un argient in finala de dublu a turneului olimpic de la Rio contra spaniolilor Marc Lopez si Rafael Nadal. 

Dupa aproape trei ore de joc victoria a revenit in trei seturi perechii spaniole, dupa ce in decisiv echipa noastra a avut 4-3 cu break in fata.

Din pacate ne-am pierdut serviciul in game-ul imediat urmator si, in loc de un 5-3 care ne-ar fi apropiat de victorie, scorul a devenit 4-4.

Spaniolii, cu un joc solid din spatele terenului si tenacitatea extraordinara a lui Nadal, au obtinut urmatoarele doua game-uri intrand in posesia medaliilor de aur.

FINAL Tecau/Mergea-Lopez/Nadal 2-6, 6-3, 4-6

SET 3 (4-6) Spaniolii castiga meciul dupa un break obtinut in urma a doua smash-uri ratate de Mergea. Asadar, argint pentru Tecau si Mergea la Rio dupa un parcurs foarte bun.

SET 3 (4-4) Mergea isi pierde serviciul intr-un game in care a comis si o dubla greseala. Partida ramane in continuare una bazata pe schimburile lungi din spatele terenului, o tactica a spaniolilor care pana acum da rezultate pentru acestia.

SET 3 (4-3) BREAK la zero obtinut de echipa noastra. Retururi de senzatie pe serviciul lui Lopez.

SET 3 (2-3) Ratam minge de break pe serviciul spaniolilor dupa un schimb fabulos pe forehand intre Tecau si Nadal. Spaniolul isi arata clasa de super jucator.

SET 3 (2-2) Mai multe mingi de break anulate de ai nostri intr-un moment extrem de important al meciului. Mergea isi castiga pana la urma game-ul si egalam pe tabela.

SET 3 (1-1) Voleu ratat de Nadal din apropierea fileului. Game Romania pe serviciul lui Tecau. Fiecare punct incepe sa cantareasca enorm. Presiunea isi spune cuvantul.

SET 3 (0-1) Nadal isi castiga game-ul de serviciu, desi ai nostri au tinut aproape pana la 30-30.

SET 2 (6-3) Revenire fabuloasa in acest game de la 0-40 pe serviciul lui Tecau. Cinci puncte la rand si echipa noastra trimite meciul in decisiv.

SET 2 (5-3) Minge de set pe care ai nostri o irosesc pe serviciul lui Lopez. Spaniolul a gasit doua unghiuri imposibile si mentine echipa iberica in acest set.

SET 2 (5-2) Game la zero pe serviciul lui Mergea. Ne apropiem la un singur game de castigarea setului.

SET 2 (4-2) Extrem de inspirat la fileu Lopez. Agata o minge si inchide game-ul. Un game de supravietuire pentru iberici.

SET 2 (4-1) Tecau serveste impecabil la 40-30 si ne distantam la trei game-uri. Break-ul obtinut anterior face diferenta.

SET 2 (3-1) Doua mingi de break pentru echipa noastra in acest set secund. Retur excelent din partea lui Tecau si Nadal loveste cu voleul in fileu.

1:50 Incepem setul secund cu Tecau la serviciu.

SET 1 (2-6) Mergea returneaza in fileu si cu aceasta se incheie primul set in favoarea dublului spaniol.

SET 1 (2-5) Al doilea break reusit de spanioli. Lopez se apara foarte bine si-l obliga pe Mergea sa greseasca cu lovitura de forehand. Anterior, Nadal reusise un forehand castigator in lung de linie.

SET 1 (2-4) Nadal isi castiga game-ul de serviciu si echipa spaniola se distanteaza la doua game-uri.

SET 1 (2-3) Break reusit de spanioli, la zero. Ultima minge a fost una cu sansa, fileul jucand decisiv in defavoarea noastra la voleul lui Nadal.

SET 1 (1-1) Spaniolii isi castiga si ei game-ul de serviciu. Un singur punct reusit de ai nostri.

SET 1 (1-0) Doua mingi de break salvate de echipa noastra inainte ca Tecau sa inchida game-ul cu smash castigator din apropierea fileului.

1:15 Incepe finala pentru aur cu Tecau la serviciu.

1:10 Cele doua perechi au iesit la incalzire. Meciul va incepe in cateva minute.

Finala de dublu in turneul masculin este programata in finalul zilei pe arena centrala a complexului olimpic de la Rio dupa trei meciuri de simplu.

Ziua va incepe la ora 15:00 (ora Romaniei) cu meciul Petra Kvitova-Monica Puig, dupa care in program mai figureaza intalnirile Rafael Nadal-Thomaz Bellucci si Madison Keys-Angelique Kerber.

Estimam ca finala de dublu nu va incepe mai devreme de ora 01:00, dar pentru mai multe detalii ramaneti pe site-ul nostru.



Rio 2016: Horia Tecau si Florin Mergea, medalie de argint la dublu. Invinsi in finala de spaniolii Marc Lopez si Rafael Nadal