JO 2016

Calificare senzationala pentru Horia Tecau si Florin Mergea in semifinale la Rio

Tenisul ne ofera in continuare sperante pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio, dupa ce perechea formata din Horia Tecau si Florin Mergea a obtinut calificarea in semifinalele probei de dublu, pe care o vor disputa miercuri.

Cei doi reprezentanti ai Romaniei i-au invins, marti noapte, pe brazilienii Marcelo Melo si Bruno Soares, cu 6-4, 5-7, 6-2, in fata unui public extrem de energic si galagios.

Primul set a fost decis practic de un singur break obtinut de echipa noastra in chiar game-ul inaugural. Pana la final s-a mers cap la cap cu serviciul, fara ca brazilienii sa reuseasca revenirea.

Tecau si Mergea au alergat in permanenta dupa adversari in setul al doilea, iar la 5-6 pe fondul a doua erori nefortate s-a produs si break-ul care i-a ridicat pe spectatori in picioare.

Dupa o pauza de vestiar baietii nostri au revenit extrem de hotarati pe teren si au reusit devreme primul break in decisiv (2-1). Serviciul a functionat excelent si brazilienii s-au mai clatinat o data (4-1).

Meciul s-a incheiat pe serviciul lui Mergea, nu inainte de a avea mari emotii. De la 40-0 brazilienii au recuperat trei puncte la rand, doua dintre puncte fiind ratate de Tecau din apropierea fileului. 

Primul serviciul al lui Mergea a intrat la 40-40, iar Tecau reusea un voleu castigator de la inaltime. Din nou serviciul a facut diferenta si jucatorii au pus punct intalnirii, una de mare lupta si angajament.

Calificati in semifinale, Tecau si Mergea au asigurate doua meciuri cu medaliile pe masa.



Calificare senzationala pentru Horia Tecau si Florin Mergea in semifinale la Rio