Serie A

Avancronica: Milan-Juventus, un meci cat un intreg campionat

Ziua adevarului pentru primele doua clasate din Serie A a sosit. AC Milan si Juventus Torino se intalnesc, sambata seara de la 21:45, intr-un derby care poate decide intr-o buna masura soarta titlului din Italia.
Milan conduce in clasament cu un avans de un punct, insa Juventus are un meci mai putin disputat din cauza amanarii meciului cu Bologna.

O eventuala victorie a rossonerilor le-ar oferi acestora siguranta ca raman pe prima pozitie chiar si in eventualitatea unui succes al piemontezilor in restanta de pe Dall'ara.

In realitate meciul Milan-Juventus propune o inclestare intre cel mai bun atac si cea mai solida defensiva din Serie A.

Campioana sezonului precedent a marcat nu mai putin de 48 de goluri, dintre care 15 au fost opera suedezului Zlatan Ibrahimovic.

Insa Ibra nu poate evolua contra fostei sale echipe fiind suspendat pentru palma data lui Aronica la meciul cu Napoli.

Interesant este ca Ibrahimovic a marcat in acest sezon mai multe goluri decat au reusit toti atacantii lui Juventus laolalta.

Fara prea multe variante din cauza accidentarilor si fortat de suspendarea lui Ibrahimovic, tehnicianul Massimiliano Allegri va miza in atac pe Robinho si Pato, cei doi urmand a fi sustinuti din linia mediana de Emanuelson.

Absenta lui Boateng l-ar putea aduce in primul '11' pe Muntari, internationalul ghanez adus in aceasta iarna de la Internazionale Milano, unde fusese tras pe linie moarta dupa plecarea lui Jose Mourinho.

De cealalta parte, Juventus nu a primit decat 14 goluri in tot campionatul pana acum si doar sase pe teren strain. Cu toate acestea remizele de la Siena si Parma au aratat un Juve in lipsa de inspiratie la finalizare.

Tehnicianul Antonio Conte pare tentat sa schimbe sistemul de la ofensivul 4-3-3 la un moderat 3-5-2 pentru a-si asigura o superioritate numerica la centrul terenului.

Simone Pepe este refacut si mai mult ca sigur isi va relua locul pe banda stanga, insa dilema ramane atacul unde pe cele doua locuri disponibile in prima echipa se lupta Matri, Vucinic si Quagliarella.

Sezonul trecut Juventus s-a impus pe San Siro cu 2-1 prin golurile lui Quagliarella si Del Piero, insa la general Milan este echipa avantajata de cele 26 de victorii si 34 de remize in cele 78 de meciuri disputate pe teren propriu cu Juventus in Serie A.

In ultimele 10 meciuri disputate in campionat pe San Siro, Milan a obtinut trei victorii, Juventus doar doua, iar alte cinci partide s-au incheiat la egalitate. Dintre acestea una singura s-a finalizat fara goluri.

Meciul de sambata seara are o conotatie speciala pe mijlocasul Andrea Pirlo, care isi face revenirea pe San Siro din postura de adversar al echipei gazde, dupa ce vreme de un deceniu a imbracat tricoul Milanului.

Echipe probabile:

MILAN
Abbiati; Abate, Mexes, Thiago Silva, Antonini; Nocerino, Van Bommel, Muntari; Emanuelson; Pato, Robinho.

JUVENTUS
Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Pepe; Quagliarella, Vucinic.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Avancronica: Milan-Juventus, un meci cat un intreg campionat