La Liga

Totul despre El Clasico: Barcelona – Real Madrid

Sursă foto: twitter.com/

Etapa a 10-a din La Liga gazduieste marele derby al fotbalului spaniol, legendarul El Clasico. Meciul care le aduce fata in fata pe marile rivale FC Barcelona si Real Madrid.

Este primul El Clasico al sezonului si totodata primul El Clasico fara Lionel Messi pe teren dupa multi ani in care argentinianul a tinut capul de afis.

Barcelona traverseaza o perioada de usoara revenire dupa startul ezitant de sezon.

Catalanii au reusit sa lege doua victorii, 3-2 cu Valencia in campionat si 1-0 cu Dynamo Kiev in Liga Campionilor.

Echipa pregatita de Ronald Koeman ocupa locul sapte in clasamentul din La Liga inaintea duelului cu marea rivala din Madrid.

Real Madrid vine pe Nou Camp dupa o victorie zdrobitoare in Liga Campionilor, 5-0 in deplasare cu Sahtior Donetk.

Sezonul precedent Real Madrid a castigat, cu 3-1, pe terenul eternei rivale. Au marcat atunci Federico Valverde, Sergio Ramos si Luka Modric, in timp ce golul formatiei blaugrana a fost reusit de Ansu Fati, jucatorul care a preluat tricoul cu numarul 10 in urma plecarii lui Messi la PSG.

Koeman se confrunta in continuare cu probleme de efectiv. Ultimul adaugat pe lista indisponibililor este Jordi Alba. Lista e completata de Pedri, Araujo, Dembele si Braithwaite.

Nici Carlo Ancelotti nu este scapat de griji. Benzema este incert dupa o lovitura incasata la Kiev, in timp ce Dani Ceballos si Gareth Bale sunt accidentati.

Echipele probabile

Barcelona: ter Stegen; Roberto, Pique, Garcia, Alba; Gavi, Busquets, de Jong; Dest, Depay, Fati.

Real Madrid: Courtois; Nacho, Militao, Alaba, Mendy; Kroos, Casemiro, Modric; Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

Statistici

Barcelona este fara victorie in ultimele patru confruntari cu Real Madrid in La Liga, obtinand doar o remiza in acest interval.

Real Madrid a castigat ultimele trei dispute cu rivala istorica. Din 1965 madrilenii n-au mai avut o serie de patru victorii la rand contra Barcelonei.

In 34 din ultimele 35 de meciuri disputate pe teren propriu Barcelona a reusit sa marcheze cel putin un gol. Catalanii au o medie de 2.3 goluri pe meci in acest interval.

Va fi primul El Clasico pentru Barcelona in perioada post-Messi. Cu argentinianul pe teren, Barcelona a obtinut 19 victorii in 45 de confruntari cu Real Madrid, acesta marcand 26 de goluri.

Cotele oferite de CASA Pariurilor
Barcelona – 2.67 | Egal – 3.60 | 2.64



Totul despre El Clasico: Barcelona – Real Madrid