La Liga

Primul fotbalist driblat cu "fenta Cruyff": "A fost cea mai buna fenta din fotbal, pe care din pacate nu am putut sa o vad"

Jan Olsson, fostul international suedez care a fost driblat cu "fenta Cruyff" in istoria fotbalului, a vorbit dupa moartea lui Johan Cruyff despre cum a trait pe teren momentul memorabil de la Cupa Mondiala 1974.

"Nu o sa uit nicioata, a fost fantastic. Mingea venea din corner si m-am dus langa el. Cred ca a lovit mingea cu piciorul stang si am crezut ca am interceptat-o, am gandit 'da, gata, am mingea'. Dar dupa aceea am zis 'unde e mingea? Unde e? Ce s-a intamplat", a spus Olsson pentru BBC.

[news-118430]

El se considera si acum mandru ca a fost primul fotbalist driblat de Cruyff cu acea miscare inventata de olandez, acum practicata pe scara larga in fotbalul mondial profesionist. Ca si ceea ce am scris noi, Olsson a afirmat ca Johan Cruyff a dat dovada de o inteligenta deosebita, cea care nu s-a putut ascunde pe terenul de fotbal, fiind peste tot ceea ce a fost vreodata in acest sport.

"Daca si acum mi-ar face acea fenta, nu ar fi nici o sansa sa il opresc. Era foarte destept, nu era nici o sansa, era foarte inteligent. Cred ca daca si acum as fi fost fata in fata cu el, tot m-ar fi driblat, ar fi trecut de mine, nu as fi putut sa ii iau mingea", a mai spus el.

"Dupa meci multi m-au intrebat ce s-a intamplat. Am ras, eu facusem tot ce putusem acolo. Era un jucator de clasa mondiala. Le spun celor din familia mea ca a fost cea mai buna fenta din fotbal, pe care din pacate nu am putut sa o vad", a incheiat Olsson. 

Johan Cruyff a incetat din viata pe 24 martie 2016, la varsta de 68 de ani, din cauza unui cancer pulmonar. 

[news-118429]



Primul fotbalist driblat cu "fenta Cruyff": "A fost cea mai buna fenta din fotbal, pe care din pacate nu am putut sa o vad"