La Liga

Messi scapa de inchisoare daca plateste o suma uriasa fiscului spaniol

Lionel Messi se afla in centrul unui urias scandal financiar dupa ce Fiscul spaniol a anuntat ca jucatorul nu a declarat 4 milioane de euro in perioada 2007-2009.

Detinatorul Balonului de Aur a primit vestea in vacanta si s-a rezumat la a spune ca nu este vinovat cu nimic, insa reprezentantii Fiscului spaniol au mers mai departe anuntand ca se poate ajunge chiar si la inchisoare in cazul lui Messi si al tatalui acestuia.

Un judecator va decide daca admite plangerea depusa de un procuror public din Gava, oraselul  de langa Barcelona unde Messi isi are stabilita resedinta.

Messi si tatal sau sunt acuzati ca au folosit o retea de companii si firme din Marea Britanie, Elvetia, Uruguay si chiar Belize pentru a ascunde banii proveniti din drepturile de imagine.

Frauda estimata se ridica la 4.1 milioane de euro, iar potrivit legilor spaniole acest gen de infractiune economica se pedepseste cu inchisoarea de pana la sase ani sau o amenda care insumeaza de sase ori suma fraudata.

Ceea ce inseamna ca Messi si tatal sau trebuie sa plateasca statului spaniol 24 milioane de euro pentru a scapa basma curata in acest neplacut caz de frauda.

“Pedeapsa cu inchisoarea poate fi evitata daca partea implicata ajunge la o intelegere cu statul”, a declarat Jose Maria Mollinedo, secretarul general in cadrul Ministerului de Finante din Spania.

Acesta a mai spus ca Messi poate obtine reducerea pedepsei “daca plateste amenda si recunoaste vina”.

Messi a negat orice implicare in acest caz, iar Sandro Rossell, presedintele clubului FC Barcelona, este sigura ca “Messi nu are nicio implicare”



Messi scapa de inchisoare daca plateste o suma uriasa fiscului spaniol