La Liga

FC Barcelona isi pastreaza titlul in Spania. Real Madrid a fost campioana 14 minute

Titlul din Primera Division a ramas o afacere intre doua echipe, marile rivale FC Barcelona si Real Madrid, echipe despartite de un singur punct inaintea ultimei etape. 

FC Barcelona este noua campioana a Spaniei, cu 91 de puncte acumulate. Real Madrid termina sezonul pe doi, cu 90 de puncte.

Ambele echipe au evoluat in deplasare, iar Real Madrid a pus presiune pe Barcelona prin deschiderea scorului cu Deportivo La Coruna. Doar 14 minute s-a mentinut suspansul, dupa care Luis Suarez a adus victoria catalanilor cu Granada, obtinand titlul de golgeter in Primera, cu 40 de goluri. In ultimele cinci meciuri Suarez a marcat de 14 ori.

Pentru Barcelona este al 24-lea titlu din istoria clubului si saselea in ultimele sapte sezoane. Doar in 2011/12 Real Madrid a reusit sa intrerupa seria catalanilor.

Dupa ce a marcat doua goluri pentru echipa sa, Cristiano Ronaldo a ramas la vestiare dupa primele 45 de minute din cauza unei accidentari. Pentru Real Madrid urmeaza finala Ligii Campionilor cu Atletico Madrid pe 28 iunie si Zinedine Zidane nu a dorit sa riste.

FINAL Granada - Barcelona 0-3 (Suarez 22', 38', 85')

FINAL Deportivo - Real Madrid 0-2 (Ronaldo 8', 25')

Avancronica ultimei etape

Barcelona are un avantaj minim in fata celor de la Real Madrid, insa in afara unui succes al catalanilor pe terenul celor de la Granada punctul care face diferenta conteaza prea putin.

Teoretic, Real Madrid are un meci mai usor in deplasare cu Deportivo La Coruna, echipa scapata de grijile retrogradarii, in timp ce Granada este obligata sa obtina punct sau puncte cu Barcelona pentru a evita caderea din prima liga spaniola.

La casele de pariuri cele doua pretendente la titlu sunt favorite certe, Fortuna oferind 1.07 pentru o victorie a catalanilor si 1.20 pentru un succes al celor de la Real Madrid.

Se prea poate sa asistam la victorii ale celor doua, succese de altfel previzibile, dar in realitate lucrurile vor sta chiar asa si nu vor exista deloc surprize? Barcelona a aratat fragilitate in fata echipelor care se apara aglomerat si nici in etapa trecuta, in victoria 5-0 cu Espanyol, campionii sezonului trecut nu au stralucit. Pentru un egal la Granada-Barcelona cota este uriasa, la fel si dincolo la Deportivo cu Real.

Echipele de start la Granada-Barcelona:

Granada: A. Fernandez; Lomban, Babin, Ricardo Costa, Miguel Lopes; F. Rico, R. Perez, Doucoure; Rochina, Penaranda, El Arabi.
Barca: Ter Stegen; Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba; Busquets, Iniesta, Rakitic; Neymar, Messi, Suarez.

Echipele de start la Deportivo-Real Madrid:

Deportivo: Manu; Laure, Sidnei, Arribas, Navarro; Borges, Mosquera, Fajr; L Alberto, Fede, Lucas
Real Madrid: Keylor Navas, Dani Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modric, Kroos, Bale, Cristiano Ronaldo, Benzema.



FC Barcelona isi pastreaza titlul in Spania. Real Madrid a fost campioana 14 minute