La Liga

Barcelona, fluierata de fani cu Leganes. Reactia lui Messi a fost incredibila

Sursă foto: twitter.com/fcbarcelona

Revenita pe Nou Camp dupa infrangerea cu PSG din prima mansa a optimilor de finala ale Ligii Campionilor, FC Barcelona a avut parte de o primire ostila din partea propriilor fani.

Formatia blaugrana s-a impus chinuit in fata celor de la Leganes, cu 2-1, prin dubla reusita de Messi, dar argentinianul le-a aratat indirect obrazul suporterilor contestatari.

Meciul incepuse perfect pentru catalani, cu gol marcat de Messi in primele cinci minute, insa jocul Barcelonei s-a stins treptat si oaspetii au dat lovitura cu 20 de minute inaintea finalului.

Neymar a scos al cincilea penalty din acest sezon, fiind lider la acest capitol intr-o statistica a ligilor puternice din Europa, iar Messi a transformat in minutul 90 cu o executie de pe loc.

Decarul Barcelonei a refuzat sa se bucure si a parasit terenul dupa ultimul fluier cu atitudinea unui om revoltat de parca tocmai ce pierduse un meci.

La conferinta de presa de dupa antrenorul Luis Enrique a vorbit la randul sau despre atitudinea suporterilor care i-au fluierat pe mai multi jucatori in frunte cu Andre Gomes, atacantul adus in vara de la Valencia.

Singurul care a scapat de furia fanilor a fost Iniesta, jucator care a ajuns la cota 400 de meciuri pentru Barcelona in campionat, fiind al doilea dupa Xavi la acest capitol. Xavi are 505 meciuri in La Liga pentru gruparea blaugrana.

Reactie

“Ne gandeam ca va fi un meci complicat dupa ce s-a intamplat in Liga Campionilor. Am inceput in cel mai bun mod cu putinta, dar pe masura trecerii timpului ne-am pierdut increderea. Stiu ca trecem printr-un moment dificil, dar jucatorii au nevoie de sustinere, nu de fluieraturi”, a spus Luis Enrique.

“Nu inteleg de ce a fost fluierat Andre Gomes si nu cred ca are vreun sens admonestarea propriilor jucatori, insa fanii isi pot exprima nemultumirea in ce maniera doresc. Eu sunt antrenorul si accept toate criticile dupa ce s-a intamplat la Paris, insa jucatorii au nevoie de ajutor pentru a fi in cea mai buna forma”, a adaugat tehnicianul Barcelonei.

Statistici

Barcelona nu a pierdut in ultimele 16 meciuri din campionat (11 victorii si 5 remize), iar Lionel Messi a marcat impotriva a 34 din cele 36 de echipe pe care le-a intalnit pe Nou Camp in La Liga.

Messi a ajuns la cinci goluri din penalty in acest sezon, cu unul decat reusise in tot sezonul precedent.

Leganes a avut sase suturi pe poarta, la fel de multe ca Barcelona.



Barcelona, fluierata de fani cu Leganes. Reactia lui Messi a fost incredibila