La Liga

Atletico Madrid si Barcelona raman la egalitate dupa duelul direct

Derby-ul dintre Atletico Madrid si FC Barcelona nu a adus nicio modificare in fruntea clasamentului din Primera Division si de remiza, scor 0-0, inregistrata sambata seara pe Vicente Calderon poate profita Real Madrid, marea rivala a celor doua.

Gerardo “Tata” Martino a surprins pe toata lumea si a inceput meciul cu Lionel Messi si Neymar pe banca de rezerve, cei doi intrand abia in partea secunda.

Impinsa de la spate de aproape 55.000 de suporteri fanatici, Atletico a inceput mai bine si a produs cateva actiuni periculoase in debutul partidei prin Arda Turan si Diego Costa.

Cu toate acestea cea mai mare ocazie a primei reprize a apartinut catalanilor la lovitura de cap a lui Pedro din minutul 33, cand mingea a trecut putin peste transversala.

Andres Iniesta, jucatorul care a centrat la ocazia lui Pedro, s-a lovit la genunchi in timpul primei reprize si a fost inlocuit la pauza ca masura de precautie.

In locul acestuia a intrat Messi, jucator abia revenit pe teren dupa 59 de zile de indisponibilitate. Argentinianul nu a reusit sa influenteze rezultatul final in pofida unui sut bun in minutul 81, retinut de Courtois, si a unei combinatii pe metrul patrat cu Alba in finalul partidei, faza care a ramas in cele din urma fara rezultat.

Rezultatul de egalitate i-a multumit in final pe cei de la Atletico, publicul scandand numele echipei favorite ca dupa o mare victorie.

Fara titlu in Primera Division din 1996, Atletico ramane la egalitate de puncte cu Barcelona la jumatatea campionatului, fiecare avand cate 50 de puncte.

Real Madrid poate profita si veni la trei puncte in spatele celor doua daca invinge duminica seara (20:00) pe Espanyol Barcelona.



Atletico Madrid si Barcelona raman la egalitate dupa duelul direct