FCSB

FCSB nu va juca în Ghencea derbyul cu Dinamo, ci pe Arcul de Triumf

Așa cum juristul echipei CSA Steaua și al Ministerului Apărării Naționale (MApN) a anunțat marți seara, FCSB nu a primit accesul de a juca pe Stadionul Ghencea. Astfel Marele Derby dintre FCSB și Dinamo se va îndrepta spre Stadionul Arcul de Triumf.

Nu se va semna nimic”, a spus marți seară Talpan, și a așa a fost, cel puțin până miercuri. Din stenograme neoficiale, oficialii MApN nu voiau de marți să semneze nimic, dar erau supuși unor presiuni „de sus”.

Meciul FCSB - Dinamo va avea loc pe 22 iulie, de la ora 21:30, pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti.

Motivul nesemnării contractului dintre FCSB și MApN pentru Stadionul Ghencea a fost legat de amănunte birocratice, și anume faptul că FCSB nu a putut obține o asigurare financiară pentru suma astronomică pe care MApN a cerut-o în contract pentru asigurarea bazei Ghencea (teren, gazon, facilități), în valoare de 1 milion de euro.

MApN nu a acceptat o variantă alternativă oferită de FCSB, și anume un document privat semnat de Gigi Becali care să acopere valoarea clauzei de 1 milion de euro.

Gigi Becali a declarat miercuri că varianta Ghencea a picat, după ce MApN nu a acceptat ca el să garanteze cu 1 milion de euro Stadionul Ghencea.

Nici un contract de până acum, realizat de MApN pentru Ghencea, nu a inclus această clauză. Dar, „clauza va fi folosită de acum înainte”, conform lui Talpan.

Însă, MApN ar fi putut să accepte o poliță de asigurare în valoare de 250.000 de euro, alături de un document separat semnat de Becali, în valoare de 750.000 de euro. Nici acest lucru nu s-a întâmplat.



FCSB nu va juca în Ghencea derbyul cu Dinamo, ci pe Arcul de Triumf