Liga 1

Alegeri la LPF: Gino Iorgulescu l-a zdrobit pe Sorin Dragoi pentru un nou mandat

Gino Iorgulescu si Sorin Dragoi si-au disputat, luni, postul de presedinte la Liga Profesionista de Fotbal in cadrul Adunarii Generale care a inceput la ora 12:00.

UPDATE (12:40) Gino Iorgulescu a castigat un nou mandat de presedinte al LPF, dupa ce a fost votat de 13 dintre cele 14 cluburi din Liga 1.

Singurul vot primit de Sorin Dragoi a venit chiar din partea clubului pe care il reprezinta in Liga 1, ACS Poli Timisoara.

Iorgulescu va avea un mandat de cinci ani in fruntea LPF potrivit schimbarii de regulament.

Conferinta: Iorgulescu vorbeste despre schimbarea sistemului competitional si arbitrajul video in Liga 1


Stirea initiala

Actualul presedinte, Gino Iorgulescu, porneste ca mare favorit pentru obtinerea unui nou mandat in fruntea LPF, dupa ce in urma cu patru ani l-a detronat pe Dumitru Dragomir, cu 11 la 4 in urma scrutinului efectuat pe 14 noiembrie 2013.

De cealalta parte, Sorin Dragoi este presedintele ACS Poli Timisoara din 2016 si ocupa in prezent si postul de vicepresedinte al Federatiei Romane de Golf.

Noutate

Viitorul presedinte al LPF va avea un mandat de cinci ani, cu un an in plus fata de cum a fost pana acum.

Promisiuni

Iorgulescu a sustinut in campania electorala ca va obtine o crestere de zece procente a contractului drepturilor de televizare la urmatoarea renegociere. In prezent contractul aduce 27.5 milioane de euro pe an celor 14 cluburi participante in prima liga.

De cealalta parte, Dragoi doreste atragerea mai multor bani din sponsorizari, respectarea fostelor glorii si transparenta totala in decizii.

Cei doi candidati au ca punct comun introducerea arbitrajului video la meciurile din Liga 1.

Alegerile pentru sefia LPF au loc in cadrul Adunarii Generale de luni, iar castigator va fi desemnat candidatul care obtine majoritatea simpla a voturilor valabil exprimate, adica cel putin opt voturi din 14.



Alegeri la LPF: Gino Iorgulescu l-a zdrobit pe Sorin Dragoi pentru un nou mandat