Liga 1

Iorgulescu vorbeste despre schimbarea sistemului competitional si arbitrajul video in Liga 1

Gino Iorgulescu a sustinut, luni, o conferinta de presa dupa castigarea unui nou mandat in postul de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, si in care a vorbit despre posibila schimbare a sistemului competitional actual si eventualitatea introducerii arbitrajului video la meciurile din prima liga.

“Noi vrem sa avem un cuvant de spus in ceea ce priveste fotbalul profesionist. Doresc sa avem un cuvant de spus in cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor pentru ca suntem marginalizati. Sunt greseli mari de arbitraj si nu avem un cuvant de spus. Vrem sa avem un om ca observator, chiar daca nu are drept de vot”, a spus Iorgulescu intr-o conferinta de presa.

Alegeri la LPF: Gino Iorgulescu l-a zdrobit pe Sorin Dragoi pentru un nou mandat

Sistemul competitional

“Nu stiu daca poate exista o schimbare rapida pentru ca acest sistem actual functioneaza si tot timpul se anunta cu un an inainte. Aici au un cuvant de spus si televiziunile. Nu e vina noastra ca nu vin oamenii la stadion. Vom face o echipa sa se plimbe pe la toate cluburile si sa facem un program prin care cluburile sa aduca lumea la stadion. Au disparut echipele de traditie si nu s-au gasit finantatori sa le revitalizeze”, a spus Iorgulescu.

“Trebuie sa gasim solutii de la oficialitatile locale si pana la autoritatile statului pentru a imbunatatii bazele sportive.

Relatia cu FRF

“Chiar daca sunt mai in varsta, fac eu primul pas spre dialog cu presedintele FRF, sa colaboram mai bine si sa imbunatatim activitatea dintre noi. M-am intalnit cu presedintele Burleanu de mai multe ori in particular, voi incerca sa ma intalnesc de mai multe ori”.

Campionatul de tineret

“E bun venit un campionat de tineret. Problema este in primul rand financiara, apoi bazele sportive. Si un campionat de tineret se poate juca pe un teren bun. A mai fost si pe vremea mea se juca inaintea meciului propriu-zis. Apoi au spus sa se joace pe un alt teren, un teren care era mai departe sau era desfundat. Trebuie studiate toate aceste probleme, distantele, cazarile, transportul si toata lumea are probleme cu banii”.

Arbitraj video in Liga 1

“Si aici e problema fondurilor, iar aproximativ 1.8 milioane de euro sunt bani multi. Sa vedem de unde luam acesti bani. Acceptam de la oricine face o sponsorizare cu dedicatie pentru arbitrajul video”.

Iorgulescu a mai anuntat ca-si pastreaza echipa din primul mandat, cu Robert Pongracz vicepresedinte si Justin Stefan secretar general.



Iorgulescu vorbeste despre schimbarea sistemului competitional si arbitrajul video in Liga 1