Jiul Petrosani

Teroare la Jiul Petrosani!

Mai multi fotbalisti care au jucat la Jiul Petrosani au dezvaluit ca au fost amenintati sau batuti de bodyguarzii patronului Alin Simota ,insa acesta neaga cu vehementa orice acuzatie.

Sursa: Jurnalul Vaii Jiului

Tot acest scandal a inceput la finalul saptamanii trecute, atunci cand impresarul Dumitru Tudor a dezvaluit ca atacantul Ovidiu Istinie, aflat sub contract cu Jiul, dar in probe la Inter Gaz Bucuresti, a fost rapit de Vasile Stafie si alti doi bodyguarzi chiar din masina delegatului echipei bucurestene si dus cu forta la Petrosani. Imediat dupa aceea si fundasul Mihaita Lungan a declarat ca a fost batut crunt de doi dintre oamenii lui Alin Simota chiar in incinta stadionului Jiul deoarece a depus memoriu la Federatia Romana de Fotbal pentru a deveni jucator liber de contract.

“Treaba cu Istinie s-a intamplat joi seara imediat dupa un meci jucat de Inter Gaz pe terenul Viscofil. Acesta a plecat spre hotelul unde era cazat impreuna cu delegatul echipei Petre Ucidau, dar pe drum a fost oprit de un Passat argintiu, cu numarul de inmatriculare B 62 YMJ. Din masina s-au dat jos Vasile Stafie si doi bodyguarzi care l-au dat jos cu forta din masina. Apoi, s-au indreptat spre Petrosani. Odata ajunsi in oras, l-au pus sa semneze tot felul de acte, ca renunta la plangerea de la FRF, prelungirea contractului cu Jiul si tot ce au vrut ei. Acum Istinie este sub teroare, si ii este frica sa povesteasca, pentru ca nu vrea sa-si piarda familia”, a spus Dumitru Tudor.

Dupa ce in prima faza a confirmat acest incident, Ovidiu Istinie, a negat cateva zile mai tarziu ca ar fi fost rapit de persoane din anturajul clubului Jiul si spune ca el a dorit sa mearga la Petrosani deoarece se afla sub contract cu gruparea hunedoreana. Nu pot sa spun prea multe, pentru ca este in joc viitorul meu si al familiei mele. Va rog sa ma intelegeti! Prefer sa tac din gura, sa nu mai mediatizez cazul meu. Nu se stie ce se poate intampla”, a spus fotbalistul in urma cu o saptamana. Luni, insa jucatorul s-a sucit, afirmand ca lucrurile nu au stat asa : “Tot ce s-a zis in presa e o minciuna. Nu am fost rapit si nu m-a bruscat nimeni sa vin la Petrosani. Daca voiam sa plec, plecam imediat. Domnul Stafie ne-a urmarit pentru ca nea Petre (n.r Petre Ucidau – delegat Inter Gaz Bucuresti) nu oprea masina. Eu sunt acum jucatorul Jiului”, a spus ulterior Istinie.

Exclus la inceputul lunii iulie din lotul Jiului, Mihai Lungan a declarat vinerea trecuta, ca a fost batut crunt cu o zi in urma de bodyguarzii lui Alin Simota deoarece a depus memoriu la Federatia Romana de Fotbal pentru a deveni jucator liber de contract. Lungan sustine ca totul s-a intampla joi in timpul unui antrenament. “Faceam antrenament separat si unul dintre antrenorii grupei de juniori a Jiului mi-a spus ca ma asteapta domnul Simota la vestiare sa discute cu mine. Cand am ajuns acolo nu era nimeni, iar cand am iesit ma asteptau doi dintre bodyguarzii dansului, care m-a batut foarte rau. Mi-au spart dintii, am numai vanatai, sunt distrus. Nimeni nu a putut sa vada bataia pentru ca totul a fost regizat. Doar baietii de la stadion, care au vazut cum am intrat si cum am iesit”, a spus jucatorul.
Acesta crede ca motivul pentru care a fost batut de oamenii lui Simota este faptul ca a depus memoriu la FRF pentru a deveni jucator liber de contract. “M-au lovit pentru ca nu am dorit sa plec unde a vrut Simota, prin Liga a III-a, si pentru ca mi-am cerut salariul. Nu se poate asa ceva la o echipa de Liga a II-a. Oricum voi continua sa las memoriul la FRF”, a mai precizat Lungan, care a depus imediat plangere la Politia din Petrosani si si-a scos un certificat medico-legal de la IML.  Din cauza bataii primite, fundasul de 28 de ani necesita 12 zile de ingrijiri medicale.
{i mijlocasul Dan Galdeanu a povestit cum a fost nevoit sa isi rezilieze contractul cu Jiul, care expira la sfarsitul anului 2009. Acesta spune ca i-a fost pus cutitul la gat pentru a renunta la datoriile pe care Jiul le avea la el, in valoare de 12.000 de euro, dar si la contractul pe care il mai avea cu gruparea petrosaneana. “N-am nici o dovada, nici un martor, nu pot sa spun nimic. Oricum, mi-am luat adio de la acei bani! Asa se intampla in Romania. Unii n-au nici o frica, dar Dumnezeu ii va pedepsi. Nu m-as mai intoarce la Jiul niciodata! Le-am spus si altora ce mi s-a intamplat, dar prin ziare nu are rost sa fac tam-tam”, s-a limitat sa spuna Galdeanu.

Un alt jucator care sustine ca a primit amenintari din partea oamenilor lui Alin Simota este Alin Paleacu, fotbalist care si-a rezilitat in mod misterios contractul cu Jiul in luna aprilie. “{i eu am fost amenintat de acestia, dar nu am patit nimic. Mai cunosc baieti care au fost amenintati, dar niciunul batut in halul asta. |n pauza unui meci, din cauza asta nu au mai vrut sa intre pe teren. Unul dintre ei este Mircea Voicu care acum e la Pandurii”, a dezvaluit si Paleacu, legitimat la Jiul din februarie 2006 si pana in aprilie a.c.

Plecat de curand de la echipa, un fotbalist care a preferat ca numele sau sa ramana secret a povestit cum la finalul meciului, disputat pe teren propriu, cu Pandurii Targu Jiu, din turul campionatului trecut, pierdut de Jiul, scor 0-2, 10 bodyguarzi au intrat intrat peste jucatori in vestiar si i-a amenintat, iar Bogdan Vrajitoarea chiar a fost strans de gat de unul dintre acestia. “Este adevarat tot ceea ce s-a intamplat. Simota are bodyguarzi, iar dupa meciul cu Pandurii, cam zece dintre ei au intrat peste noi in vestiar si au inceput sa ne ameninte. Pe Vrajitoarea chiar l-a luat de gat, dar a sarit antrenorul de atunci, Marin Tudorache si l-a oprit”, a povestit si acesta.

Simota si stafie neaga acuzatiile

Cei doi acuzati in aceste cazuri, patronul Jiului, Alin Simota, si scouterul clubului, Vasile Stafie, neaga orice fel de implicare in vreun scandal si sustin ca totul este o intoxicare a presei.

“Nici macar nu am fost in tara cand s-a intamplat acel incident cu Lungan. Am demarat o ancheta interna si zilele astea voi avea un raspuns clar. Adevarul cred ca e undeva la mijloc. Oricum m-a deranjat atitudinea jucatorului, care a pronuntat numele meu, de parca as fi fost eu implicat”, a precizat Alin Simota.

Dupa ce Dumitru Tudor a spus ca l-a rapit pe Istinie din masina delegatului echipei Inter Gaz, scouterul Jiului s-a aratat extrem de revoltat, afirmand ca totul este o scorneala a acestuioa. “Tudor este un escroc si un mincinos. I l-am dus pe jucatorul Istinie acum o luna si mi-a promis ca ne va da banii dupa trei meciuri amicale, ceea ce nu s-a intamplat. Apoi am aflat ca l-a facut pe jucator sa isi depuna memoriu la FRF pentru a deveni liber de contract si sa nu ne mai dea noua banii. Istinie a venit de buna voie la Petrosani, nu asa cum a exagerat presa. Mai mult, acest Dumitru Tudor m-a amenintat ca imi rupe picioarele”, s-a aparat si Stafie.

A inceput urmarirea penala a agresorilor lui Lungan

Cei doi agresori ai lui Mihai Lungan, dar si acesta au fost audiati in cursul acestei sãptãmani de politistii petrosãneni, pe numele primilor doi icepandu-se si urmãrirea penalã. Presupusii bodyguarzi ai lui Alin Simota riscã acum, conform spuselor politistilor, intre trei luni ºi doi ani de puscãrie, insã e posibil ca acestia sã primeascã o condamnare cu suspendare in cazul in care vor fi gãsiti vinovati.

 



Teroare la Jiul Petrosani!