Jiul Petrosani

Sdrobis: ''Bicfalvi nu e de vanzare''

Managerul general al Jiului, Ioan Sdrobis, a tinut sa dezminta zonurile conform carora jucatorul Eric Bicfalvi este foarte aproape de un transfer la Steaua Bucuresti sau Sheriff Tiraspol.

“Eric nu va pleca in acest an de la Jiul indiferent de oferta. Abia a invatat sa mearga si noi il si vindem? Cum au vazut ca il bagam in teren cum au pus ochii pe el. El e doar o promisiune si de aceea trebuie sa il mai asteptam sa creasca. Nu e momentul sa il vindem. Eric poate fi vandut doar atunci cand va fi copt, adica peste un an sau doi. Este exclus sa plece in aceasta vara si oricum nu va pleca decat pe cel putin doua milioane de euro si 40% dintr-un transfer ulterior”, a declarat Ioan Sdrobis.

Acesta a mai dezvaluit ca Valentin Badea a venit in 2001 la Jiul Petrosani de la Rulmentul Alexandria pentru o suma modica si l-a vandut pe o suma de ordinul sutelor de mii de euro. “Cel mai bine e cand cumperi jucatori tineri, de15-16 ani. De aceea nu vrem sa il vindem pe Bicfalvi. Asa am facut cu Badea. L-am cumparat cu 1.000 de dolari de la Alexandria cand avea 17 ani, iar acum a ajuns sa valoreze milioane de euro. Jiul a castigat multi bani dupa transferul lui Badea de la Vaslui la Steaua (n.r. 1,6 milioane de euro) pentru ca a detinut jucatorul in coproprietate.”

In varsta de 19 ani, Eric Bicfalvi a fost transferat la Jiul in vara trecuta de la echipa de Liga a III-a, Fink Fenster Petresti. Mijlocasul central a debutat in tricoul alb-negru pe 27 august 2006 la meciul Jiul - Poli Iasi (3-1), acumuland 14 prezente in prima scena a fotbalului romanesc. Titular al echipei nationale U 19 a Romaniei, Bicfalvi a bifat, la inceputul acestui an, prima selectie la echipa nationala de tineret in amicalul cu echipa similara a Republicii Moldova.

Sdrobis a mai declarat ca nu va mai concedia nici un jucator din actualul lot al Jiului. “Ce era de dat afara, am dat, asa ca nu voi mai disponibiliza niciun jucator din cei care sunt acum la echipa. Poate vor pleca unul sau doi, insa doar daca vor avea oferte de la echipe din primul esalon, insa este exclus sa plece vreun jucator tanar”, a precizat cel poreclit „Parintele”.

Jurnalul Vaii Jiului



Sdrobis: ''Bicfalvi nu e de vanzare''