Liga 1

Dinamo invinge Steaua si arunca in aer finalul sezonului

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Dinamo a castigat, luni seara, derby-ul cu Steaua, scor 2-1, prin doua lovituri de la 11 metri transformate de Hanca, ultima dintre acestea in prelungirile partidei de pe Arena Nationala. Pentru Steaua egalase Pleasca la opt minute dupa pauza printr-o executie norocoasa. Meciul a fost live text in aceasta pagina.

In urma acestui rezultat Steaua si Viitorul raman la egalitate in clasament, cu 38 puncte fiecare, in timp ce Dinamo intra in lupta pentru titlu ajungand la cota 36 de puncte.

Ultimele doua etape vor decide titlul de campioana in Liga 1, lupta fiind acum si mai incinsa dupa revenirea lui Dinamo. Etapa urmatoare toate cele trei meciuri din playoff vor avea implicatii in lupta pentru titlu: Astra-Steaua, Craiova-Viitorul si CFR-Dinamo.

Intrerupt mai bine de zece minute din cauza rolelor de hartie aruncate de suporterii dinamovisti in careul Stelei, meciul s-a reluat cu un fault cinic al lui Dielna asupra lui Alibec, o intrare dura pe piciorul de sprijin pentru care francezul n-a primit nici macar avertisment verbal din partea centralului Ovidiu Hategan.

Steaua a controlat jocul in primele minute si a fost echipa care a construit mai mult, in timp ce Dinamo a stat la cutie in asteptarea unei oportunitati care in cele din urma avea sa vina.

Ocazie pentru Steaua in minutul 20 la centrarea lui Boldrin din lovitura libera, Momcilovic fiind aproape de o reluare decisiva spre poarta.

Cea mai mare ocazie a meciului a venit in minutul 26 dupa o noua faza fixa. Boldrin a cautat vinclul cu un sut din 24 de metri si doar interventia lui Penedo a facut ca scorul sa ramana 0-0.

Dinamo si-a aratat coltii cinci minute mai tarziu la contraatacul declansat cu Mahlangu varf de lance. Nita a iesit defectuos din poarta si nu mult a lipsit sa comita o noua gafa monumentala.

Alibec l-a testat pe Penedo cu un sut modest din lovitura libera in minutul 37, pentru ca Dinamo sa dea apoi lovitura la o faza rapida declansata in flancul drept.

Slovacul Nemec, un atacant de mare calitate, i-a luat fata lui Balasa in sase metri si stoperului stelist nu i-a mai ramas decat varianta unui fault.

Penalty indiscutabil pentru Dinamo si Hanca deschidea scorul cu un sut pe jos in stanga lui Nita, acesta nefiind departe de o interventie salvatoare.

Dinamo a pus stapanire pe joc dupa deschiderea scorului, insa jocul a continuat sa fie unul extrem de taios, cu intrari dure de ambele parti si numeroase avertismente.

Steaua a ratat cea mai mare ocazie la una dintre ultimele actiuni ale reprizei prin Boldrin. Lasat singur cu portarul dupa o actiune personala a lui Alibec, jucator accidentat inca din debutul meciului la genunchiul drept, mijlocasul brazilian a sutat pe langa poarta. 

Partea secunda a inceput cu Steaua presand puternic in jumatatea lui Dinamo si pe acest fond a venit si egalarea in minutul 53 dintr-o faza bizara. Dielna a respins cu capul o centrare din dreapta pana la Pleasca si acesta a trimis in poarta, desi s-a vazut clar ca intentia a fost sa-i paseze lui Alibec la bara a doua.

Steaua s-a multumit cu rezultatul de 1-1 si a cautat sa joace la trecerea timpului pierzandu-se intr-un joc tehnic, in timp ce Dinamo a dovedit din nou un pragmatism feroce care pana la urma directionat cele trei puncte spre Stefan cel Mare.

In timp ce Tanase a ratat cea mai mare ocazie a Stelei dupa un contraatac in minutul 87, intarziind sutul spre poarta, iar Gnohere s-a dovedit nici macar jumatate dintr-un Alibec care pana la schimbarea post pe post jucase intr-un picior, Dinamo a dat lovitura in prelungiri.

Nistor a scos din ritm doi stelisti cu o accelerare si a deschis in dreapta pentru Romera, iar acesta a fost cosit de intrarea lui De Amorim prin alunecare. Brazilianul a luat balonul, dar l-a atins pe jucatorul dinamovist astfel ca Hategan a dat penalty pentru Dinamo in minutul 90+4.

Hanca a transformat pentru 2-1 aducand victoria pentru Dinamo, in timp ce Steaua s-a agatat de o ultima lovitura libera a lui Boldrin ramasa fara rezultat.



Dinamo invinge Steaua si arunca in aer finalul sezonului