Liga 1

Craiova o face KO pe Dinamo cu Mitrita in prim plan

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

Alexandru Mitrita a marcat doua goluri in victoria obtinuta de U Craiova 1948 CS in fata lui Dinamo, scor 3-0 (1-0), intr-un meci disputat, sambata seara, in etapa a 7-a din Liga 1 Betano.

In prelungirile primei reprize Craiova a deschis scorul prin bosniacul Koljic, jucator care a reluat decisiv cu capul o centrare a lui Cicaldau din corner.

Un corner pe care centralul Barsan l-a ingaduit dincolo de minutul suplimentar aratat de la margine pentru prima repriza a meciului din Banie.

Asa am trait Craiova - Dinamo 3-0

Craiova s-a desprins pe tabela in minutul 69 la o faza rapida pornita din propriul careu. Bancu a aruncat mingea in jumatatea adversa pentru viteza lui Mitrita si acesta a patruns in careu marcand cu un sut la coltul lung. Mingea a intalnit bara inainte de a scutura plasa.

Acelasi Mitrita isi completa evoluatia remarcabila in minutul 76 la o faza in care impreuna cu nou-venitul Koljic a ridiculizat apararea lui Dinamo finalizand elegant peste Penedo.

Dinamo incepuse mai bine meciul si la 0-0 trupa lui Florin Bratu a ratat deschiderea scorului in minutele 7 si 17 prin Gomelt, respectiv Grigore. “Cainii” au avut si o bara la reluarea din cadere a lui Popa in minutul 9.

Craiova nu a ramas datoare si a replicat de fiecare data taios. Asa s-a intamplat in minutul 13, cand Mitrita a patruns pe dreapta si a intors in centrul careului pentru Barbut, insa acestuia gazonul i-a jucat o festa si a ratat finalizarea simpla cu latul.

La 3-0, in finalul meciului, Dinamo a mai avut o bara la capul lui Katsikas din interiorul careului.

O victorie prin care gruparea din Banie ajunge pe podiumul campionatului, cu 11 puncte, in timp ce Dinamo iese din zona de playoff si incepe sa retraiasca parca momente din sezonul precedent.

Mitrita este noul golgeter al Ligii 1 Betano, cu 7 reusite, doua peste stelistul Florinel Coman.

Caseta tehnica

Craiova: Pigliacelli – Borţa, Kelic, Tiago Ferreira – Briceag, Cicâldău (Mateiu ’59), Fedele, Bancu – Bărbuţ, Koljic (Mihăilă '88), Mitriţă (Burlacu ’80). Antrenor: Devis Mangia;

Dinamo: Penedo – Delorge, M. Popescu, Katsikas, R. Grigore – D. Nistor, Gomelt, Cooper – Pesic (Popovici ’72), D. Popa (Axente ’64), Salomao (Hanca ’77). Antrenor: Florin Bratu;

Cartonaşe galbene: Fedele ’32, Mitriţă ’42, Bancu ’45, Briceag ‘81 / Cooper ‘38;

Arbitru: Marcel Bîrsan.



Craiova o face KO pe Dinamo cu Mitrita in prim plan