Europa League

O rusine de arbitru din Franta elimina CFR Cluj din Europa League

Sursă foto: https://twitter.com/BSC_YB/

CFR Cluj a fost la cateva minute distanta de calificarea in saisprezecimile Europa League, faza a competitiei unde campioana Romaniei ar fi ajuns fara arbitrajul partinitor al francezului Benoit Bastien.

Young Boys Berna s-a impus, cu 2-1, la capatul unui meci cu final iesit din tipare.

CFR Cluj a fost echipa care a jucat fotbal si care a deschis scorul in minutul 84 prin Debeljuh la o faza in care Rondon trimisese in bara.

Doar sase minute a durat bucuria clujenilor, Benoit Bastien acordand un penalty absolut gratuit la o interventie a portarului Balgradean intr-un duel aerian cu Zesiger.

Balgradean a atins mai intai mingea si din inertia fazei l-a sters usor pe jucatorul gazdelor.

Zesiger a jucat un teatru de Bulandra impresionandu-l pe Bastien care a aratat punctul cu var de la 11 metri.

Balgradean si-a iesit din minti si a fost eliminat cu rosu direct pentru ceea ce arbitrul a numit “reactie”.

Sandomierski a intrat intre buturi si n-a lipsit mult sa pareze sutul lui Nsame din penalty, numai ca acesta a tras extrem de tare si s-a facut 1-1.

La prima faza de la reluarea meciului acelasi Nsame era eliminat cu rosu direct pentru o intrare grosolana asupra lui Burca.

CFR Cluj s-a aruncat in atac in cautarea golului calificarii, dar Susic a pierdut un duel in jumatatea adversa si Young Boys a marcat golul victoriei pe un contraatac in superioritate numerica prin Gaudino.

In finalul meciului nu s-a mai jucat nimic, nervii cedand complet in tabara CFR-ului.

Djokovic a fost si el eliminat pentru proteste.

CFR Cluj a jucat fotbal la Berna si a ratat trei mari ocazii la 0-0 prin Rondon in doua randuri, respectiv Camora.

Cei de la Young Boys Berna au practicat un fotbal la alibi si pana la urma le-a iesit impinsi de la spate de un arbitru absolut jenant.

Daca pentru scaparea lui Sebastian Coltescu s-a inflamat o lume intreaga, despre penalty-ul inventat de acest Benoit Bastien nu va curge prea multa cerneala.

Caseta tehnica

Young Boys: Von Ballmoos - Hefti, Burgy (Siebatkeu '86), Lefort, Garcia - Ngamaleu (Zesiger '82), Aebischer, Rieder (Martins '59), Sulejmani (Gaudino '59) - Mambimbi (Elia Meschack '59), Nsame. Antrenor: Gerardo Seoane;

CFR Cluj: Bălgrădean - Manea, Burcă, Vinicius, Camora - Djokovici, Hoban - Deac (Sandomierski '90+2), Păun (Debeljuh '74), Pereira (Susici '87) - Rondon. Antrenor Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Păun '71, Burcă '89, Camora '90+9 / Sulejmani '90+5;

Cartonaşe roşii: Bălgrădean '90, Djokovici '90+7 / Nsame '90+5.

Arbitri: Benoît Bastien - Hicham Zakrani şi Frederic Haquette - Karim Abed.



O rusine de arbitru din Franta elimina CFR Cluj din Europa League