Europa League

Astra pierde cu Genk si paraseste Europa

Sursă foto: krcgenk.be

Astra Giurgiu n-a reusit minunea de la Genk si a parasit Europa League invinsa de Genk, cu 1-0, in mansa retur a saisprezecimilor de finala. Aceasta dupa ce la 0-0, inaintea pauzei, Constantin Budescu a ratat cea mai mare ocazie a meciului singur cu portarul. Meciul a fost live text aici

Ploaia in rafale si vantul puternic au reprezentat un avantaj pentru Genk in debutul partidei, in timp ce jucatorii Astrei au avut probleme in a-si stabili repere solide pe teren.

Stan a primit cel dintai cartonas galben al meciului inca din minutul 10 la o cadere teatrala lui Trossard in marginea careului Astrei, insa Lung a avut sansa la sutul lui Pozuelo care s-a dus peste poarta.

Gazdele au cautat sa profite de conditiile meteo dificile si au incercat in repetate randuri sutul de la distanta, precum Malinovski in minutul 14.

Astra s-a apropiat timid de poarta lui Ryan si portarul australian a fost aproape sa o comita la un corner in minutul 21, cand a scapat de doua ori mingea din maini. In cele din urma gazdele au scapat cu fata curata dintr-o faza care putea inclina balanta.

Interventie decisiva din partea lui Lung in minutul 25 la un sut din apropiere, dupa care Sapunaru a respins din picioarele lui Samatta.

Cea mai buna sansa de gol a Astrei in acest meci a aparut in minutul 34 dupa un atac pozitional. Budescu a incercat un exterior in fata portii, insa japonezul Seto nu a reusit sa reia spre poarta si balonul s-a scurs in afara terenului.

Un minut mai tarziu Pozuelo isi incerca din nou sutul de la distanta, din fericire pentru astrali fara prea mult succes ca la prima tentativa.

Lovitura libera periculoasa pentru gazde in minutul 38 cu sut trimis de Malinovski putin pe langa poarta lui Lung.

Astra a surprins-o pe Genk cu o jocul agresiv in minutele de final ale primei reprize si giurgiuvenii au avut doua sanse bune de a face diferenta.

Cea mai mare ocazie a reprizei a fost ratata in minutul 42 de Budescu, jucator care singur cu Ryan nu a prins poarta din 11-12 metri la o pasa ideala oferita de Teixeira.

Cei doi jucatori de creatie ai Astrei s-au aflat un minut mai tarziu la originea unui contraatac trei contra trei care putea aduce mai mult. Budescu a tinut insa prea mult de minge si a fost deposedat in cel din urma.

Astra cu ocaziile, Genk cu golul

Astra s-a aruncat in ofensiva in cautarea golului, insa jucatorilor lui Marius Sumudica le-a lipsit luciditatea cand au ajuns in pozitii de finalizare.

Asa s-a intamplat in minutul 56 cand Niculae a avut prim planul in careu, dar Colley a revenit si l-a blocat in cele din urma pe atacantul Astrei.

Faza discutabila in minutul 58 cu Budescu in prim plan. Acesta a ciupit mingea in fata portarului Ryan si a cazut la plonjonul acestuia. Arbitrul olandez atat de contestat de Sumudica a aratat doar lovitura de la colt.

Teixeira a creat o faza in stilul caracteristic in minutul 61 cu depasirea a doi a doi adversari, insa a alunecat pe gazonul ud si giurgiuvenii ratau o noua sansa buna.

Contrar cursului jocului Genk a trecut la conducere din minutul 67 dupa reusita fabuloasa a lui Pozuelo dintr-o lovitura libera din marginea careului. Video aici.

Sumudica a mizat totul pe cartea ofensivei prin introducerea lui Florea, Bus si Ionita, insa Genk a tinut mingea inteligent departe de propria poarta.

Mai mult decat atat, gazdele au trecut pe langa 2-0 la sutul lui Samatta respins in extremis de Lung in minutul 88.



Astra pierde cu Genk si paraseste Europa