EURO2016

Stiinta exacta arata: Franta campioana europeana, Romania locul 3 in grupele EURO 2016

Echipa nationala de fotbal a Romaniei nu are de partea sa cifrele pure, la EURO 2016. Tricolorii ar urma sa nu treaca de grupele competitiei, chiar daca acest lucru s-ar intampla la limita. Ratarea calificarii  in faza eliminatorie a EURO 2016 este demonstrata nu de un pronostic oarecare, ci o analiza matematica pusa pe hartie de specialisti.

Gracenote, o companie americana de top din domeniul statisticilor matematice, a socotit ca Romania va obtine un coeficient de performanta de 62% raportat la adversarele directe, ceea ce o va plasa pe locul al treilea in Grupa A. Acest procentaj nu va duce insa Romania printre cele patru echipe calificate in optimile de finala de pe locul al treilea, ci ne-ar trimite acasa alaturi de Ungaria.

O mica nuanta poate face diferenta

Matematica nu are insa mereu dreptate si, de multe ori, calculele hartiei au fost rasturnate in sport. Un gol in plus sau in minus, un punct in plus sau in minus ar putea creste procentajul de performanta al Romaniei, iar echipa noastra s-ar putea califica in optimi.

Privind cifrele seci, Romania poate ajunge pe locul al doilea in Grupa A, in locul Elvetiei. Ne trebuie doar un procent in plus pentru a ajunge la 63%, iar Elvetiei unul in minus. Acest punct procentual poate veni din sansa, cea care ar putea prima in fata ecuatiei sau dintr-un golaveraj mai bun. 

Daca cifrele vor fi totusi calaul Romaniei, iar echipa lui Anghel Iordanescu va incheia pe locul al treilea in Grupa A, tot exista o sansa. Doua puncte procentuale in minus pentru Irlanda ne-ar asigura ultimul loc de calificare spre optimi.

Daca intuiesti ca Romania se va califica in “optimi” de pe locul 3, casa de pariuri Betano ofera cota 3,75.

Finala Franta - Spania

Oricum ar fi, matematica ne demonstreaza ca Romania nu se afla intr-o grupa buna, ci intr-una din care va proveni viitoarea campioana europeana. Cu un procentaj urias de 97%, francezii par de neoprit pana la trofeu.

Pe Betano.com, cel mai nou site autorizat de pariuri online, Franta este prima favorita pentru a castiga titlul. O intalnire in finala a cocosilor galici cu campioana en-titre Spania are o cota de 13.

Desi cifrele nu sunt de partea noastra, speram ca Romania sa fie surpriza placuta de la EURO 2016 si sa ajunga cat mai departe in competitie.



Stiinta exacta arata: Franta campioana europeana, Romania locul 3 in grupele EURO 2016