EURO2016

INFOGRAFIC Cifrele EURO 2016. Ronaldo, cel mai mare „ratangiu”, Romania in Top!

EURO 2016 a fost un spectacol de inalt nivel pe teren. In spatele senzatiilor si momentelor de neuitat, atat a celor frumoase cat si a celor dramatice, raman si cifrele care trag cortina dupa turneul final din Franta.


Click aici pentru a vedea imaginea mare.

Iata datele de final ale competitiei din Franta, cele in care si-a gasit locul si Romania.

Totul este centralizat in infograficul de mai sus, realizat de Betano.com – cea mai noua agentie legala de pariuri online din Romania.

Se poate observa ca Ronaldo a fost cel mai mare „ratangiu” de la EURO 2016. El a trimis 16 suturi pe langa poarta din cele 508 totale. Cel mai bine a gasit poarta Gareth Bale.

Singurul cartonas rosu acordat in Franta a fost incasat chiar in Grupa Romaniei, de catre capitanul Albaniei, Cana, in meciul cu Elvetia. Dupa aceea nu a mai fost vreun al „rosu” la EURO.

Procentaje crescute la golurile din faze fixe

Interesante sunt si cifrele legate de goluri. In plus fata de cele din infografic, detaliem ca procentajul golurilor din lovituri libere directe a fost de 3,7%, mai mare fata de EURO 2012 (1,3%) si de EURO 2008 (2,8%).

Golurile din penalty au avut de asemenea un procentaj mai mare fata de editiile anterioare. Ele au reprezentat 7,5% la EURO 2016, fata de 3,9% in 2012 si 5,2% in 2008.

Romania are recordurile ei

Romania si-a gasit si ea locul printre cifrele de top ale EURO 2016. Tricolorii se pot „lauda” cu doua lucruri:

  • Echipa cu cele mai multe fauluri comise in grupe: 52
  • A treia echipa care a alergat cel mai putin in grupe (309km), depasita de Irlanda (308km) si Albania (286km)

Pe langa rezultatele meciurilor stiute de toata lumea, inclusiv aceste cifre arata ca am fost surclasati deseori de adversari si a trebuit sa faultam pentru a ramane in joc. In acelasi timp, Romania a aratat o slaba conditie fizica.



INFOGRAFIC Cifrele EURO 2016. Ronaldo, cel mai mare „ratangiu”, Romania in Top!