EURO2016

Spania face masacru inainte de EURO 2016

Spania a castigat miercuri seara cu un scor fluviu partida amicala jucata cu echipa nationala a Coreei de Sud. In alt amical, Rusia a fost ivinsa acasa de Cehia.

Echipa impotriva careia Romania obtinea un 0-0 promitator pe Cluj Arena in urma cu doua luni a demolat Coreea de Sud, cu 6-1, intr-un meci amical disputat la Salzburg in Austria.

Spania este a treia favorita la castigarea unui nou Campionat European in viziunea caselor de pariuri, dupa Franta (tara organizatoare) si Germania (detinatoarea titlului mondial).

Coreea de Sud reprezinta la ora actuala una dintre cele mai puternice echipe din fotbalul asiatic, iar cifrele vorbesc de la sine despre forma de moment a acestora. Fara gol primit in ultimele zece meciuri, Coreea de Sud a castigat noua din aceste partide.

Dar seria de zece partide fara gol a fost brusc intrerupa de sase goluri scoase din plasa, primite de la Spania. 

Coreenii au rezistat 30 de minute. In minutul 30 a deschis scorul David Silva, iar intr-un interval de opt minute ibericii conduceau cu 3-0, dupa ce au mai inscris Cesc Fabregas  (32) si Nolito (38).

In repriza a doua, Alvaro Morata a marcat in minutul 50, iar Nolito dinnou patru minute mai tarziu. Se-Jong Joo a reusit golul de onoare al coreenilor si, ca sa nu ramana ultimul din meci, Spania a mai inscris o data prin acelasi Morata.

Interesant este ca Spania a mai jucat pe terenul celor de la Salzburg si in 2008, la turneul final european gazduit de Austria si Elvetia, cand invingea Grecia, cu 2-1, pentru al treilea succes consecutiv in acea competitie. Spania avea sa castige atunci trofeul european si sa inceapa o serie remarcabila la care au mai adaugat titlul mondial in 2010 si inca unul european in 2012.

Rusia, invinsa de Cehia

Rusia a pierdut acasa meciul amical cu Cehia, 2-1, o partida jucata intre doua echipe care sunt calificate la EURO 2016.

Aleksandr Kokorin a marcat pentru gazde in minutul 6, dar cehii au jucat mai bine in partea a doua si au marcat prin Tomas Rosicky (49) si Tomas Necid in ultimul minut de joc.

Alte rezultate din amicalele de miercuri seara

Estonia 2 - 0 Andorra
Letonia 2 - 1 Lituania
Norvegia 3 - 2 Islanda



Spania face masacru inainte de EURO 2016