EURO2016

Scandal in lotul Frantei, Romania scapa de Karim Benzema: "Rasism"

Karim Benzema, atacantul echipei Real Madrid si unul dintre cel mai valorosi fotbalisti din lume, a fost lasat acasa de antrenorul Frantei, Didider Deschamps, la anuntarea lotului final pentru EURO 2016.

Benzema este golgheterul actual al echipei Frantei si nu a fost convocat din cauza problemelor pe care le are cu justitia.

"Nu inteleg de ce nu am fost selectionat. In plan sportiv lucrurile merg bine, iar pe plan judiciar sunt nevinovat pana la aflarea unei decizii. Trebuie sa primize prezumtia de nevinovatie", a spus marti seara jucatorul.

[news-119449]

El este acuzat din noiembrie 2015 pentru complicitate la tentativa de santaj si asociere infractionala, riscand pana la 5 ani de inchisoare. Benzema este banuit de a isi fi sfatuit un coleg de echipa, pe Mathieu Valbuena, sa plateasca o suma de bani unor persoane care sustineau ca vor publica o inregistrare video compromitatoare in care acesta aparea.

Conform francezilor de la L'Eequipe, care citeaza ziarul spaniol Marca, Benzema este de parere ca "Deschamps a cedat presiunii unei parti rasiste a Frantei. Nu cred ca este o decizie asumata de Didier, cu care ma inteleg bine. Ma inteleb bine si cu presedintele Federatiei Franceze, ca de altfel cu toata lumea".

Legat de colegul sau, Valbuena, Benzema a spus ca "doar el stia ce se petrece acolo. A jucat un rol si nu a spus adevarul, totul de la acest lucru porneste. Eu am vrut sa il ajut, nimic mai mult, iar toata povestea s-a intros impotriva mea".

Zilele trecute, in lotul Frantei mai survenise o modificare. Lassana Diarra, accidentat, a fost inlocuit cu Morgan Schneirdelin.

Romania debuteaza la EURO 2016 pe 10 iunie, de la ora 22:00, contra Frantei. 

Toate loturile de la EURO sunt aici, iar grupele - cu rezultate, program si clasamente - aici.



Scandal in lotul Frantei, Romania scapa de Karim Benzema: "Rasism"