EURO2016

Imaginea care spune totul: Capcana Frantei si cum Payet a sutat dintre trei jucatori romani

UEFA a publicat vineri seara o imagine foarte buna, cea care ofera dimensiunea unei greseli de aparare dar si a unei capcane intinse de francezi, care a sigilat victoria Frantei cu 2-1, in primul meci de la EURO 2016. Romania nu a gresit la EURO 2016, asa cum noi te-am temut, golul de 2-1 inscrie de francezi poate fi pus pe seama unei mult mai mari experiente a gazdelor care au intins o capcata ingenioasa pe final, iar noi am cazut in ea. Totul a fost dublat de executia magistrala a lui Payet. 

Romania a avut mai multe momente de asteptare in aparare, mai ales pe final de meci atunci cand francezii au inceput sa tina mingea pentru a fi atacati. Aparatorii romani, obositi pe final, au realizat ca nu le pot lua mingea francezilor mai ales la actiunile de pe extreme. Si au hotarat sa astepte dupa ce au observat ca degeaba intra decisiv la deposedare, comitand in schimb faulturi sau eliberand spatii pentru francezi. 

Dupa cateva faze de acest gen, in jur de doua sau trei spre finalul meciului, a mai venit una. Faza lui Payet.

Numai ca de data aceasta, o actiune de posesie si asteptare a Frantei a avut loc intr-o zona centrala is langa careu, nu ca pana atunci pe margini. 

[news-119687]

Aparatorii romani nu l-au atacat pe Payet si au cazut in capcana. Payet nu mai avea sa paseze, ca pana atunci. Pe fondul unei asteptari, unei paralizii a apararii Romaniei, in minutul 89 francezii au schimbat brusc zona in are sa tina mingea intr-un mod sfidator, in fata unei defensive a Romaniei fara raspuns. Fara raspuns nu pentru ca nu ii interesa, ci asa cum am spus fara raspuns in duelurile personale, pe fondul mai ales al oboselii romanilor si superioritatii, dar si abilitatii adversarilor.

Payet a primit mingea in afara careului, aparatorii romani au ezitat sa atace de frica sa nu comita fault sau pentru a nu rupe apararea, asa cum se intamplase mai devreme pe flancuri. Insa, Payet a sutat.

Erau acolo trei jucatori: Stancu, Pintilii si Hoban. Au stat prea mult, au asteptat ca Payet sa trimita mingea in alta parte. Numai ca Payet a trimis in plasa si a prins cu noroc vinclul. 

Nu li se poate reprosa nimic celor trei. Nu se poate reprosa nimic Romanei dupa acest meci. Daca va juca la fel, poate iesi din grupe. 

[news-119675]



Imaginea care spune totul: Capcana Frantei si cum Payet a sutat dintre trei jucatori romani