EURO2016

Portugalia-Franta, avancronica finalei EURO 2016 (LIVE 22:00)

In urma cu o luna EURO 2016 debutea pe acelasi Stade de France cu meciul Franta-Romania, iar acum francezii au ajuns in postura privilegiata de disputa ultimul act cu trofeul pe masa contra Portugaliei.

Franta, o echipa care nu a convins in grupe, dar care si-a dat drumul la joc in fata eliminatorie (2-1 cu Irlanda, 5-2 cu Islanda si 2-0 cu Germania), si care se afla in fata celui de-al treilea titlu european din istorie.
 
“Cocosii” au mai cucerit trofeul continental in 1984 cu generatia lui Platini si in 2000 cu Trezeguet si Henry in schimbul generatiei campioane mondiale din 98.
 
De cealalta parte, Portugalia disputa doar a doua finala din istorie si prima dupa cea pierduta in fata Greciei pe teren propriu in 2004.
 
O nationala care s-a calificat in faza eliminatorie de pe locul trei intr-o grupa cu Ungaria si Islanda mari surprize, si care n-a batut pe nimeni in 90 de minute pana la semifinala cu Tara Galilor.
 
Pepe nu a jucat contra galezilor, insa a fost refacut si cel mai probabil va lua loc in primul 11 trimis in teren de Fernando Santos.
 
PORTUGALIA: Rui Patricio; Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro; William Carvalho, Adrien, Joao Mario, Renato Sanches; Nani, Ronaldo.
 
Franta va alinia, dupa informatiile presei din Hexagon, intr-o formula similara cu cea din semifinale, desi se speculeaza ca locul lui Payet in primul 11 va fi luat de Kante.
 
FRANTA: Lloris; Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra; Pogba, Matuidi; Sissoko, Griezmann, Payet; Giroud.
 
STATISTICA
 
Franta a castigat ultimele zece meciuri disputate contra Portugaliei, o serie care a inceput in 1975. De altfel, francezii au castigat 18 din cele 24 de meciuri anterioare contra lusitanilor si doar o singura partida s-a incheiat remiza.

Fortuna ofera o cota de 2.90 pentru un gol marcat de Cristiano Ronaldo in finala de duminica.
 
Partida va fi arbitrata de englezul Mark Clattenburg.



Portugalia-Franta, avancronica finalei EURO 2016 (LIVE 22:00)