EURO2016

Franta merge in finala Campionatului European dupa 2-0 cu Germania

Franta si Portugalia se vor intalni duminica de la 22:00 in marea finala a EURO 2016, dupa ce “cocosii galici” au invins, joi seara, in a doua semifinala campioana mondiala Germania, cu 2-0 (1-0). Germania nu a jucat nimic pana a primit cele doua goluri, a fost o echipa de nerecunoscut. Ambele goluri au fost inscrise dupa niste greseli de incepatori ale germanilor, asa cum nu au aratat pe toata durata turneului.

Primul gol al Frantei a fost marcat dupa o dubla greseala din minutul 45. Un aparator neamt a respis inutil si neglijent in corner o minge care se putea controla. A urmat lovitura de colt,iar Schweinsteiger a comis un hent inutil, in urma caruia francezii au inscris din penalty prin Griezmann.

Al doilea gol al Frantei a fost inscris in partea secunda, dupa ce cel mai bun portar al lumii, Neuer, a respins mai rau decat Tatarusanu si i-a trimis de fapt o pasa lui Griezmann chiar in fata portii, acesta marcand fara probleme.

Antoine Griezmann a marcat o dubla si a ajuns la cota 6 in clasamentul golgeterilor de la Campionatul European, fiind la doar trei lungimi de recordul detinut de Michel Platini si Cristiano Ronaldo.
 
Franta nu mai invinsese Germania la un turneu major din 1958.
 
Meciul gazduit de Stade Velodrome din Marsilia a inceput furtunos cu o mare ocazie ratata de eroul Frantei, Griezmann, al carui sut din 16 metri a fost respins cu o mana de portarul Neuer.
 
Germania a replicat sase minute mai tarziu prin Muller cu o reluare din cadere pe langa poarta la centrarea lui Emre Can. Dupa numai un minut, portarul francez Lloris avea sa respinga cu o mana de la radacina barei sutul trimis de acelasi Emre Can.
 
Nemtii au pus stapanire pe joc si au dictat ritmul, in timp ce francezii s-au apropiat de poarta adversa doar prin doua faze fixe. Payet si Pogba au trimis doua suturi de control retinute de Neuer.
 
Minutul 43 a adus patrunderea lui Giroud, insa cum viteza nu este punctul forte al atacantului francez, acesta a fost ajuns din urma si blocat de Howedes.
 
Faza insa avea sa prefateze deschiderea scorului de peste doua minute, cand centralul italian Nicola Rizzoli a dictat lovitura de la 11 metri la un hent comis de Schweinsteiger la un duel aerian cu Evra.
 
Franta a inceput in forta repriza secunda si a pus probleme la poarta adversa prin Giroud si Griezmann, in timp ce Germania nu a reusit sa se regaseasca pe teren.
 
Golul de 2-0 marcat de Griezmann in minutul 73 a pus practic capat partidei, atacantul francez punctand cu un sut pe jos din centrul careului dupa o minge recuperata excelent de Pogba chiar in suprafata de pedeapsa adversa.

Totusi, nemtii au avut o bara chiar dupa gol, fiind la un pas de 2-1.
 
Germania a cautat golul pana la final, dar Howedes a trimis cu capul peste poarta in minutul 82, iar Lloris a respins formidabil cu o mana reluarea lui Kimmich din prelungiri.
 
Franta merge asadar in finala unde va da peste Portugalia lui Cristiano Ronaldo.



Franta merge in finala Campionatului European dupa 2-0 cu Germania