EURO2016

EURO 2016 nu este in pericol de a fi anulat sau mutat in alta tara

Atentatele comise pe 13 noiembrie in sapte locuri din Paris au ridicat serioase semne de intrebare cu privire la capacitatea Frantei de a organiza in conditii de siguranta turneul final al Campionatului European din 2016.

In anumite cercuri din fotbalul european s-a vorbit chiar de posibilitatea mutarii turneului final intr-o alta tara, Anglia si Germania fiind in acest moment singurele natiuni capabile sa gazduiasca o intrecere de asemenea anvergura.

Patrick Kanner, ministrul francez al Sportului, a declarat insa ca nu se pune in discutie renuntarea  din partea Frantei la EURO 2016.

“Turneul final va fi gazduit in conditii de maxima securitate, intarita ca rezultat al evenimentelor la care am fost deja martori. Nu se pune problema anularii acestui mare festival popular. In niciun caz sportul nu trebuie sa fie oprit de terorism”, a declarat Kanner.

Trei teroristi s-au aruncat in aer in afara arenei Stade de France in timpul meciului amical Franta-Germania si cel putin unul dintre acestia avea intentia de a patrunde pe stadion avand asupra sa o centura cu explozibil.

Tragerea la sorti a grupelor EURO 2016 va avea loc pe 12 decembrie la Palatul Congresului din Paris, iar turneul final se va desfasura in perioada 10 iunie-10 iulie.

In alta ordine de idei, oficialii francezi au anuntat ca meciurile programate in primele doua ligi de fotbal la finalul acestei saptamani se vor disputa dupa programul initial.



EURO 2016 nu este in pericol de a fi anulat sau mutat in alta tara