EURO2016

Boloni stie cum ii putem surprinde pe francezi. Nu i-am mai invins din 1962

Fin cunoscator al fotbalului francez din perioada in care le-a antrenat pe Nancy si Rennes, fostul selectioner Ladislau Boloni este de parere ca Romania duce lipsa de un lider in teren, dar ca formatia noastra are capacitatea de a pune probleme Frantei la EURO 2016.

"Trebuie sa pastram cat mai mult mingea in prima linie, pentru ca de acolo vin actiunile nostre din care sa ne punem in pericol adversarii", a declarat Boloni la Digi Sport.

Acesta mai considera ca jucatorii pregatiti de Anghel Iordanescu trebuie sa opreasca ritmul francezilor, acestia fiind dornici sa transeze cat mai repede cu putinta disputa de vineri seara.

"Sunt 1001 motive pentru care ei sa fie montati pentru acest meci si e de asteptat sa impuna un ritm defavorabil echipei noastre. Cred ca avand o posesie buna, am putea sa taiem acest ritm. Altfel, va fi greu sa rezistam in fata lor", mai considera Boloni.

Romania intalneste Franta, vineri seara de la 22:00, in meciul de deschidere al Campionatului European.

Va fi pentru a treia oara cand Romania intalneste Franta in primul meci la un EURO, dupa 1996 cand am pierdut 0-1 la Newcastle prin reusita lui Christophe Dugary si 2008 cand am remizat 0-0 la Lausanne intr-un meci care a fost considerat printre cele mai urate de la acea editie a Campionatului European.

Romania a invins Franta de trei ori in 15 meciuri, ultima oara cu 2-0 pe 8 aprilie 1972 prin golurile marcate de Anghel Iordanescu si Cornel Dinu. S-a jucat atunci pe fostul 23 august.



Boloni stie cum ii putem surprinde pe francezi. Nu i-am mai invins din 1962