EURO2016

Avancronica Franta-Germania, a doua semifinala la EURO 2016 (LIVE 22:00)

Germania si Franta se infrunta, joi seara, pentru un loc in finala Campionatului European intr-un duel clasic pentru fotbalul mondial, dar care isi consuma primul episod la nivel continental.

Franta a ajuns in semifinale dupa cea mai convingatoare partida de la acest turneu final, un 5-2 cu revelatia Islanda care a scos la suprafata intreaga forta ofensiva a “cocosilor galici”.
 
Germania in schimb si-a obtinut dreptul de a evolua in semifinale dupa o loterie agonizanta la 11 metri contra Italiei in care sansa a inclinat pe rand in favoarea ambelor echipe.
 
Cele doua echipe s-au mai intalnit pana acum de 27 de ori, iar raportul victorii-infrangeri este favorabil francezilor (12-9). Ultimul meci oficial intre Franta si Germania a avut loc in sferturile Cupei Mondiale, cand nemtii, viitori campioni, s-au impus cu 1-0 prin reusita lui Mats Hummels.  
 
In noiembrie 2015 Franta si Germania se intalneau intr-un amical pe Stade de France umbrit de atentatele care au zguduit in acea noapte intreg Parisul. Francezii s-au impus cu 2-0 prin golurile lui Matuidi si Martial. Franta nu a mai invins Germania la un turneu major din 1958.
 
La francezi revin Kante si Rami, suspendati pentru meciul cu Islanda, in timp ce de la nemti vor lipsi trei piese grele: Hummels (suspendat), Gomez si Khedira (accidentati).
 
In ceasta conditii cele doua echipe ar putea arata astfel:
 
FRANTA: Lloris; Sagna, Umtiti, Koscielny, Evra; Pogba, Matuidi; Sissoko, Griezmann, Payet; Giroud.
 
GERMANIA: Neuer; Kimmich, Boateng, Howedes, Hector; Kroos, Schweinsteiger; Draxler, Ozil, Gotze; Muller.
 
Meciul gazduit de Stade Velodrome din Marsilia va fi arbitrat de italianul Nicola Rizzoli.

Fortuna ofera o cota de 1.95 pentru calificarea Germaniei in finala.



Avancronica Franta-Germania, a doua semifinala la EURO 2016 (LIVE 22:00)