EURO2016

Albanezii se joaca cu focul dupa incidentele din Serbia

In Albania oamenii au iesit pe strazi cu steaguri si torte pentru a sarbatori, ei stiu mai bine ce, suspendarea meciului cu Serbia de la Belgrad, semn ca intreaga isprava cu drona care a survolat arena Partizan a fost intens premeditata.

Peste 3000 de suporteri albanezi au asteptat echipa tarii lor la aeroport dupa intoarcearea “triumfatoare” din Serbia unde tocmai abandonasera un meci pe motiv ca se tem de integritatea lor corporala.

Aveau motive sa o faca dupa ce fratele premierului Albaniei a dirijat o drona cu steagul Albaniei mari prin fata catorva zeci de mii de sarbi si asa inflacarati pana la extrem pe chestiunea sensibila numita Kosovo.

La randul sau, premierul Albaniei Edi Rama a dat si el cu bata in balta turnand si mai mult gaz peste foc.

“Jucatorii nostri ne-au facut mandri si fericiti”, a scris Rama pe Twitter.

Rama urma sa intreprinda o vizita oficiala la Belgrad peste doar o saptamana, insa in contextul incidentelor de la meciul Serbia-Albania este putin probabil ca aceasta vizita sa mai aiba loc.

Ar fi fost cel dintai prim-ministru albanez intr-o vizita oficiala in Serbia dupa aproape sapte decenii.

Kosovo, regiune desprinsa din Serbia in 2008 si care si-a autodeclarat independenta, constituie marul discordiei intre cele doua natiuni, iar statul sarb refuza sa recunoasca acest statut.

Romania este printre putinele state membre UE si NATO care nu au recunoscut Kosovo ca stat independent.

Intre timp, UEFA a anuntat ca a deschis un caz disciplinar pentru a determina cine a provocat incidentele de la Belgrad si masurile care se impun.



Albanezii se joaca cu focul dupa incidentele din Serbia