EURO 2020

Ucraina se impune pe Arena Nationala in fata Macedoniei de Nord

Sursă foto: twitter.com/euro2020

Victorie cu 2-1 obtinuta de Ucraina pe Arena Nationala din Bucuresti contra Macedoniei de Nord intr-un meci din Grupa C.

Ucraina a dominat categoric jocul in prima repriza a disputei cu Macedonia de Nord, partida gazduita de Arena Nationala in Grupa C a EURO 2020.

Prima ocazie a aparut in minutul 11 la patrunderea lui Yaremchuk singur cu portarul. Acesta a ales pasa in lateral, blocata, in detrimentul unui sut la poarta.

In minutul 28 portarul macedonean Dimitrievski a blocat sutul lui Yarmolenko.

Doua minute mai tarziu Yarmolenko a deschis scorul dupa o faza de la coltul terenului.

Yarmolenko ajunge sa marcheze in trei meciuri la rand pentru Ucraina. Ultima oara cand a reusit o astfel de “tripla” s-a intamplat in 2016.

In plus, Yarmolenko l-a egalat pe Andrey Shevchenko, actualul selectioner al Ucrainei, la numarul de goluri marcate la Campionatul European (2).

Yaremchuk a dublat avantajul Ucrainei in minutul 35 dupa o demarcare impecabila la limita offside-ului. De aceasta data atacantul ucrainean a tras la poarta si a marcat cu un sut pe coltul scurt.

Macedonia de Nord a reusit sa marcheze prin veteranul Pandev, in minutul 38, dar reusita a fost invalidata pentru un offside evident.

Partea secunda a debutat cu o buna sansa de gol ratata de Macedonia de Nord prin Ademi. Sutul acestuia a fost blocat de portarul Buschan.

In minutul 51 interventie salvatoare a portarului Dimitrievski la sutul lui Malinovskyi dintr-o lovitura libera.

Trei minute mai tarziu Macedonia de Nord a primit lovitura de la 11 metri la un fault al lui Karavaev asupra lui Pandev, dupa ce Trajkovski sutase in bara intr-o prima faza.

Un penalty transformat in gol de Aliovski, dupa ce portarul ucrainean Buschan a respins in fata. Mingea a revenit la Aliovski si acesta a inscris reducand din diferenta.

Sansa de egalare irosita de macedoneni in minutul 68 la un nou sut trimis de Trajkovski din afara careului. Portarul Buschan a respins in corner.

In minutul 83 arbitrul argentinian al partidei de pe Arena Nationala a oprit meciul pentru a acorda o lovitura de la 11 metri pentru Ucraina pentru un hent.

Malinovskyi a ratat de la 11 metri, irosind sansa Ucrainei de a avea un final linistit de partida.

Pana la urma Ucraina a rezistat pana la final si a obtinut cele trei puncte pe Arena Nationala.

Caseta tehnica

Ucraina: Buşan – Karavaiev, Zabarnîi, Matvienko, Mikolenko – Stepanenko  – Iarmolenko (Ţigankov '70), Şaparenko (Sidorciuk '78), Zincenko, Malinovski (Sobol '90+2) - Iaremciuk (Besedin '70). Antrenor Andrii Şevcenko;

Macedonia de Nord: Dimitrievski – Ristovski, Velkovski (Trickovski '86), Musliu – Nikolov (Trajkovski '46), Ademi (Ristevski '86), Spirovski (Churlinov '46), Alioski – Bardi (Avramovski '77) – Pandev, Elmas. Antrenor Igor Angelovski.



Ucraina se impune pe Arena Nationala in fata Macedoniei de Nord