EURO 2020

Trei orase risca sa piarda organizarea meciurilor la EURO 2020

Sursă foto: https://twitter.com/EURO2020/

UEFA doreste sa organizeze EURO 2020 in vara acestui an cu spectatori in tribune, iar trei dintre cele 12 orase gazda nu pot prezenta in acest moment garantii cu privire la accesul spectatorilor in conditii de securitate sanitara.

Cele trei orase aflate in pericol sa fie scoase de pe lista de organizare a meciurilor de la EURO 2020 sunt Bilbao, Dublin si Glasgow, anunta coronavirus-pandemic-15f4f23d4b6afdeece6889ae15ef1c99">AP.

UEFA ar dori ca orasele gazda sa organizeze meciuri cu cel putin jumatate din capacitatea stadioanelor, in pofida faptului ca in majoritatea tarilor de pe Batranul Continent activitatile sportive, implicit cele fotbalistice, se desfasoara cu portile inchise din cauza pandemiei de coronavirus.

In plus, cei de la UEFA sunt hotarati sa elimine de pe lista orasele gazda care nu pot garanta un numar semnificativ de spectatori la meciurile turneului final din vara acestui an.

Romania s-a pus la adapost dupa ce Comitetul National de Organizare a hotarat ca la Bucuresti sa fie deschise portile Arenei Nationale pentru 25% din capacitatea stadionului.

In locul celor trei orase mai sus amintite UEFA ia in calcul mutarea meciurilor pe noua arena a lui Tottenham sau pe stadioanele din Manchester, respectiv Liverpool.

EURO 2020 debuteaza pe 11 iunie la Roma cu meciul Italia – Turcia.

Finala este programata o luna mai tarziu, in 11 iulie, pe arena Wembley din Londra.

Bucurestiul va gazdui trei meciuri din Grupa C si o partida din optimile de finala.

Pe Arena Nationala vor evolua Austria, Ucraina si Macedonia de Nord, echipe dintr-o grupa completata de Olanda.



Trei orase risca sa piarda organizarea meciurilor la EURO 2020