EURO 2020

Spania elimina Elvetia la 11 metri si obtine calificarea in semifinale la EURO 2020

Sursă foto: https://twitter.com/UEFAcom_es

Tripla campioana europeana a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Elvetia, vineri seara, la Sankt Petersburg, in primul sfert de finala de la EURO 2020.

La finalul celor 90 de minute scorul a fost egal, 1-1, rezultat care s-a mentinut si dupa cele doua reprize suplimentare.

Spania deschisese scorul prin autogolul lui Zakaria in minutul 8 la sutul lui Alba din afara careului dupa o faza fixa de la coltul terenului.

Elvetia a restabilit egalitatea, in minutul 68, prin Shaqiri, dupa o minge pierduta de spanioli in propriul careu. Shaqiri devine jucatorul cu cele mai multe goluri pentru Elvetia la Campionatele Europene (4 reusite).

Un gol anuntat de ocazia ratata de Zakaria, in minutul 56, cand a reluat cu capul putin pe langa poarta spaniola.

Din minutul 76 Elvetia a ramas in inferioritate numerica, dupa ce Freuler a fost eliminat cu rosu direct pentru o intrare cu talpa prin alunecare asupra lui Morata.

Spania s-a aruncat in atac, dar Elvetia a rezistat gratie bravului portar Sommer, astfel ca meciul a ajuns la loviturile de departajare.

Prima executie a fost a lui Busquets, capitanul Spaniei, care a trimis in bara.

Elvetia a marcat prin Gavranovic, un avantaj anulat de reusita lui Olomo.

Au urmat trei ratari consecutive, doua in dreptul elvetienilor si una pentru spanioli.

Portarul spaniol Unai Simon a aparat suturile lui Schar si Akanji, in timp ce Sommer s-a opus la executia lui Rodri.

Gerard Moreno a adus Spania in avantaj, dupa care Vargas a trimis peste poarta.

Lovitura transformata de Oyarzabal a calificat Spania in semifinalele EURO 2020, unde ibericii vor intalnii invingatoarea dintre Belgia si Italia.

Caseta tehnica

Spania: Simon - Azpilicueta, Laporte, P. Torres (Alcantara '112), Alba - Koke (Llorente '90), Busquets, Pedri (Rodri '119)- F. Torres (Oyarzabal '91), Morata (Moreno '55), Sarabia (Olmo '46). Selecţioner: Luis Enrique.

Elveţia: Sommer - Elvedi, Akanji, Rodriguez, Freuler, Zakaria (Schaar '102) - Widmer (Mbabu '101), Shaqiri (Sow '82), Zuber (Fassnacht '90)- Embolo (Vargas '23), Seferovic (Gavranovic '82). Sélecţioner: Vladimir Petkovic.

Confruntarea a fost arbitrată de englezul Michael Oliver.



Spania elimina Elvetia la 11 metri si obtine calificarea in semifinale la EURO 2020