EURO 2020

Spania, calificare in sferturi dupa un meci grandios cu Croatia

Sursă foto: https://twitter.com/EURO2020

Opt goluri in 120 de minute au oferit Spania si Croatia in optimea de finala disputata, luni seara, pe arena Parken din Copenhaga.

Spania s-a impus in final, cu 5-3, dupa ce avusese 3-1 si s-a vazut egalata in minutele de final.

Croatia a deschis scorul prin autogolul atribuit de UEFA lui Pedri, jucator care a trimis in spate pentru portarul Unai Simon.

Acesta a anticipat gresit preluarea balonului si mingea a trecut pe langa el intrand in poarta. Era minutul 20 si Croatia prelua conducerea.

Spania a egalat pana la pauza prin Sarabia, minutul 38, cu un sut din interiorul careului dupa o faza prelungita de atac.

In debutul partii secunde ibericii au trecut la conducere prin Azpilicueta, cu o lovitura de cap din sase metri, in minutul 57.

Spania si-a dublat avantajul la 3-1 cand mai erau 13 minute pana la final prin Ferran Torres. Totul a pornit de la o lovitura libera executata din propria jumatate de teren a spaniolilor.

Cand aproape nimeni nu se mai gandea, Croatia a restabilit egalitatea in extremis si a trimis meciul in prelungiri.

Mai intai a marcat Orsic pentru 2-3, in minutul 85, cu o minge care a depasit in aer linia portii.

Apoi, in minutul 90+2 din cele sase suplimentare aratate de la margine, Pasalic a adus egalarea cu o lovitura de cap din sase metri la centrarea aceluias Orsic.

Astfel s-a ajuns in prelungiri pentru a doua oara la EURO 2020, dupa meciul Italiei cu Austria.

Spania si-a revenit din pumnii incasati si a marcat de doua ori intr-un interval de doar trei minute.

Morata (min.100) si Oyarzabal (min.103) au punctat din centrarile aceluias Olmo, un jucator decisiv pentru atacul Spaniei.

Olmo avea sa-si treaca in cont o bara, in minutul 120.

Caseta tehnica

Spania: Simon - Azpilicueta, E. Garcia (P. Torres '72), Laporte, Gaya (Alba '78) - Koke (Fabian '78), Busquets (Rodri '101) , Pedri - Sarabia (Olmo '71), Morata, F. Torres (Oyarzabal '88). Selecţioner: Luis Enrique.

Croaţia: Livakovic - Juranovic (Brekalo '74), Vida, Caleta-Car, Gvardiol - Modric (Ivanusec '113), Brozovic, Kovacic (Budimir '79) - Vlasic (Pasalic '79), Petkovic (Kramaric '46), Rebic (Orsic '67). Selecţioner: Zlatko Dalic.

Meciul a fost arbitrat de turcul Cüneyt Çakır.



Spania, calificare in sferturi dupa un meci grandios cu Croatia