EURO 2020

Primul 0-0 la EURO 2020. Spania s-a lovit de zidul galben suedez

Sursă foto: https://twitter.com/SeFutbol/

Suediei, echipa care produce prima surpriza la EURO 2020.Timp de 90 de minute fosta campioana europeana si mondiala a macinat in gol si n-a reusit sa treaca de apararea

Asa am trait Spania – Suedia 0-0

Daca mai punem si ca Spania a jucat pe teren propriu, pe Estadio La Cartuja din Sevilla, surpriza e completa in aceasta a patra zi a Campionatului European.

Un joc zdrobitor de posesie din partea Spaniei, echipa care invingea Suedia in grupa preliminara cu 3-0, dar care acum n-a avut inspiratia sa marcheze nici macar o data.

Spaniolii au avut ocaziile lor, insa chiar si cand au fost cel mai aproape de reusita in fata s-a mai aflat un obstacol si acesta s-a numit Olsen, bravul portar suedez.

In doua randuri Suedia, echipa cu o posesie de doar 24 la suta, a fost aproape sa inscrie pe contraatac, Spania fiind protejata de sansa.

Un egal care lasa Grupa E deschisa oricarui rezultat, dupa ce Slovacia a invins Polonia la Sankt Petersburg.

Filmul meciului Spania – Suedia

In minutul 16 Olmo apare la finalizare si reia periculos cu capul dupa o centrare din dreapta. Portarul Olsen respinge cu mana in lateral.

Koke s-a dovedit lipsit de inspiratie la finalizare in minutele 22 si 30, cand nu a prins cadrul portii din pozitii bune de a marca.

Mare ocazie pentru spanioli in minutul 38. Morata s-a trezit singur cu portarul dupa o eroare a lui Danielson, dar n-a reusit sa prinda cadrul portii.

Primul avertisment al Suediei a venit cu patru minute inaintea pauzei. Isak a creat panica in careul spaniol, iar Llorente a fost aproape de autogol respingand in bara.

Repriza s-a incheiat cu un sut in forta trimis de Olmo din afara careului, faza care l-a readus in prim plan pe Olsen.

Suedia a ratat a doua mare ocazie din meci in minutul 60, cand Isak s-a descurcat de minune in careul advers inconjurat de trei adversari si a deschis jocul in fata portii pentru Berg. Finalizare imprecisa pe langa poarta.

Spania s-a aruncat in atac si a ratat ultima sansa de gol in prelungirile partidei la capul lui Moreno retinut de Olsen din centrarea lui Sarabia.

Caseta tehnica

Spania: Simon - M. Llorente, P. Torres, Laporte, Alba - Pedri, Rodri (Alcantara '66), Koke (Fabian Ruiz '87)- F. Torres (Oyarzabal '74), Olmo (Moreno '74), Morata (Sarabia '66). Selecţioner: Luis Enrique.

Suedia: Olsen - Lustig (Krafth '75), Lindelöf, Danielson, Augustinsson - Larsson, Olsson (Cajuste '83), Ekdal, Forsberg (Bengtsson '84)- Berg (Quaison '68), Isak (Claeson '69). Selecţioner: Janne Anderson.

Meciul a fost arbitrat de slovenul Slavko Vincic.



Primul 0-0 la EURO 2020. Spania s-a lovit de zidul galben suedez