EURO 2020

Italia, mare favorita in fata Austriei pe Wembley

Sursă foto: https://twitter.com/azzurri/

Cel mai mare stadion dintre cele care gazduiesc meciuri la EURO 2020 primeste, sambata seara, de la ora 22:00, Italia si Austria pentru confruntarea celor doua din optimile de finala.

Cotele oferite de BETANO
Italia – 1.53 | Egal – 4.32 | Austria – 8.65

La partida vor asista 25.000 de spectatori, iar partida va fi arbitrata de englezul Anthony Taylor.

“Avem mult respect pentru Austria, o echipa buna, cu foarte multi jucatori de calitate. Trebuie sa jucam bine daca vrem sa castigam. Ei au trei sau patru jucatori cu o tehnica buna, precum Alaba”, a declarat Roberto Mancini, selectionerul Italiei.

La aceasta editie a Campionatului European am vazut pana acum o Italie schimbata fata de cea care ne-a obisnuit pana acum la turneele finale.

O Italie care practica un fotbal super ofensiv si care n-a avut rivala intr-o Grupa A din care au mai facut parte Tara Galilor, Elvetia si Turcia.

Sapte goluri a marcat Italia in cele trei meciuri din grupa fara sa fi primit vreunul.

Austria a facut parte din Grupa C si a disputat doua meciuri pe Arena Nationala din Bucuresti, ambele castigate, cu Macedonia de Nord (3-1) si Austria (1-0). Infrangerea Austriei a venit in meciul cu Olanda (0-2), o echipa apropiata de calibrul Italiei.

Sase meciuri oficiale au fost pana acum intre Italia si Austria. De cinci ori s-a impus Italia, un meci s-a incheiat la egalitate. Ultima confruntare dateaza de la Cupa Mondiala 1998, cand Italia a trecut de Austria, cu 2-1, goluri Vieri si Roberto Baggio. Pentru austrieci marca Herzog, in minutul 90.

In total au fost 36 de confruntari intre cele doua vecine, cu 12 victorii in contul Austriei, ultima obtinuta la Napoli, in decembrie 1960.

Pentru Austria e prima aparitie in fazele eliminatorii la un Campionat European.

Invingatoarea meciului Italia – Austria va intalni in sferturi castigatoarea duelului dintre Belgia si Portugalia.

Echipele probabile

Italia: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Immobile, Insigne.

Austria: Bachmann; Lainer, Dragović, Hinteregger, Alaba; Laimer, Grillitsch, X. Schlager; Sabitzer, Baumgartner; Arnautović.



Italia, mare favorita in fata Austriei pe Wembley