EURO 2020

Foda: “Putem fi mandri de performanta noastra”

Franco Foda, selectionerul Austriei, a gasit puterea sa vada partea plina a paharului dupa eliminarea echipei sale in optimi dupa meciul cu Italia, scor 1-2, partida decisa dupa prelungiri.

Austria a oferit o replica puternica fostei campioane mondiale si a fost aproape de o mare surpriza.

In minutul 66 golul marcat de Arnautovic a fost invalidat de VAR intr-un moment in care Italia nu juca nimic, suferind din punct de vedere fizic, asa cum a recunoscut dupa meci si Roberto Mancini.

Italia a marcat de doua ori in prima repriza a prelungirilor, insa chiar si asa finalul n-a fost lipsit de suspans, Austria reducand din diferenta prin Kalajdzic, in minutul 114.

“Dupa 90 de minute increderea era imensa. Cu totii eram convinsi ca avem la indemana echipa Italiei. Am simtit ca le provocam probleme.

“M-a impresionat dorinta jucatorilor de a nu ceda la 0-2. Daca am fi marcat noi primii, sunt convins ca noi am fi castigat. Am avut spirit de echipa, am fost o echipa matura timp de 120 de minute.

“Austria poate fi mandra, echipa s-a prezentat bine si a reprezentat tara cu cinste. Jucatorii pot fi mandri de ceea ce au realizat”, a declarat Franco Foda dupa meciul de la Londra.

Austriecii au disputat doua dintre cele patru meciuri ale lor la EURO 2020 pe Arena Nationala din Bucuresti, ambele castigate cu Macedonia de Nord si Ucraina.



Foda: “Putem fi mandri de performanta noastra”