EURO 2020

De ce Hagi si Popescu n-au avut loc in tribuna oficiala la Austria – Macedonia de Nord? Pentru ca si-au castigat locul in istoria fotbalului romanesc ar fi un raspuns

Sursă foto: https://www.facebook.com/gicapopescuoficial

Bucurestiul a gazduit cu succes primul meci de la EURO 2020, insa ecourile partidei disputate pe Arena Nationala sunt departe de a se fi stins.

Romania nu s-a calificat la acest turneu final istoric, insa reusim prin decizii curioase sa tinem capul de afis in intreaga lume.

Dupa ce la tragerea la sorti desfasurata la finalul anului 2019 la Bucuresti fostul mare international Gheorghe Hagi nu s-a regasit pe lista invitatilor spre surprinderea majoritatii invitatilor de peste hotare, cei care raspund de fotbalul romanesc in prezent au reusit sa o comita din nou.

Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu si Dorinel Munteanu n-au avut loc la tribuna oficiala a meciului Austria – Macedonia de Nord, urmarind meciul de undeva de la tribuna a 2-a.

Sigur, nu e un capat de tara. Pana la urma cei trei au stat alaturi de publicul pentru care au jucat intreaga cariera si din energia caruia s-au hranit in drumul spre marile rezultate ale echipei nationale a Romaniei. Astazi o palida umbra la granita dintre lumea a treia si a patra a fotbalului.

Implicat in Comitetul de Organizare al EURO 2020 la Bucuresti in calitate de consilier, Gheorghe Popescu lamureste ce s-a intamplat si cum s-a simtit dupa acest episod ca o noua pata in obrazul celor care conduc fotbalul romanesc in prezent.

“Vad ca sunt foarte multe discuții în jurul faptului ca noi, cei din Generația de Aur, am primit bilete la meciul Austria – Macedonia de Nord, la tribuna a doua.

A fost alegerea Federatiei Române de Fotbal.

“Eu și Gică Hagi am ales sa stăm pe locurile pe care le-am plătit eu. Am cumpărat, pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, bilete in valoare de multe mii de euro.

Dar ne-am simțit acolo, la tribuna a doua, ca pe vremuri. Cu suporterii care ne-au apreciat. Cu fanii care au venit să facă fotografii cu noi. Cu cei care au fost pe străzi la marile noastre victorii. La Campionatul Mondial din SUA 94, voi și noi, am umplut țara de bucurie!

“Îmi amintesc, după victoria cu Argentina, sute de mii de oameni au defilat de la Piata Unirii la Piata Romana!

Acestea sunt lucrurile care rămân, care contează cu adevărat”, a scris Gheorghe Popescu pe contul sau de Facebook.

Nici nu mai are rost sa-i trecem in revista pe politicienii si oficialii care si-au incalzit posterioarele pe scaunele moi de la tribuna oficiala.

Sunt prea vremelnici pentru a-i tine minte noi si mai ales istoria.



De ce Hagi si Popescu n-au avut loc in tribuna oficiala la Austria – Macedonia de Nord? Pentru ca si-au castigat locul in istoria fotbalului romanesc ar fi un raspuns