EURO 2020

Croatia – Spania, primul meci al zilei de luni in optimi la EURO 2020

Sursă foto: https://twitter.com/HNS_CFF/

Stadionul Parken din Copenhaga gazduieste meciul Croatia – Spania, partida deschisa oricarui rezultat.

Cotele oferite de FORTUNA
Croatia – 6.60 | Egal – 3.80 | Spania – 1.65

Croatia si Spania n-au convins in faza grupelor si au lasat impresia ca n-au dat totul pastrand ce au mai bun pentru faza eliminatorie a EURO 2020.

Croatia s-a calificat de pe locul doi in grupa cu Anglia, Cehia si Scotia, in timp ce Spania a fost a doua intr-o grupa castigata de Suedia.

Pentru vicecampioana mondiala meciul cu Spania reprezinta o adevarata provocare, Croatia nereusind niciodata pana acum sa ajunga in sferturile Campionatului European.

“Spania a aratat calitate in meciul cu Slovacia. Sunt o echipa tanara, rapida si energica, dar si noi avem calitatile noastre. Nu le va fi deloc usor. Putem rezista in fata lor si trebuie sa ne amintim ca cea mai buna aparare e atacul”, a declarat Zlatko Dalic, selectionerul Croatiei.

Ivan Perisic va fi marele absent al Croatiei, dupa ce a fost testat pozitiv la Covid.

Cele doua echipe s-au intalnit ultima oara in timpul sezonului 2018/19 din UEFA Nations League. Spania s-a impus cu 6-0 in septembrie 2018, cand au provocat cea mai categorica infrangere a Croatiei la nivel international. La returul din noiembrie 2018, croatii au castigat pe teren propriu, scor 3-2.

Va fi a trei confruntare la un turneu final major, celelalte doua intalniri avand loc in faza grupelor la Campionatul European. Spania a castigat in 2012, iar Croatia s-a impus patru ani mai tarziu.

Echipele probabile

Croatia: Livkovic; Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol; Brozovic, Modric, Kovacic; Vlasic, Kramaric, Rebic.

Spania: Simon; Azpilicueta, Laporte, P Torres, Alba; Koke, Busquets, Pedri; F Torres, Morata, Olmo.

Meciul va fi arbitrat de turcul Cüneyt Çakır.



Croatia – Spania, primul meci al zilei de luni in optimi la EURO 2020