EURO 2020

Cehia produce surpriza si elimina Olanda in optimile EURO 2020

Sursă foto: https://twitter.com/EURO2020DE

Finalista din 1996 a invins Olanda, cu 2-0, si continua povestea la EURO 2020. In sferturi, Cehia va intalni Danemarca intr-un meci putin anticipat inaintea startului competitiei.

Istoria meciului de la Budapesta s-a scris in partea secunda, dupa ce Olanda a ramas in inferioritate numerica.

Din minutul 54 batavii au ramas cu un jucator mai putin pe teren, fundasul De Ligt primind cartonasul rosu direct pentru un hent intentionat comis la un duel pentru balon cu Schick.

Intr-o prima faza centralul rus Sergei Karasev acordase doar cartonasul galben, dar la interventia VAR centralul a revazut faza la margine si s-a lamurit ca De Ligt a oprit voluntar mingea cu mana la o faza care l-ar fi lasat pe Schick singur cu portarul.

Cehia a profitat de omul in plus pe teren si a deschis scorul dupa o faza fixa de la coltul terenului prin Holes in minutul 68.

Schick a inchis tabela cu un sut din interiorul careului la coltul scurt in minutul 80, atacantul legitimat la Bayer Leverkusen ajungand la patru reusite in acest turneu final.

Olanda n-a avut nici macar un singur sut pe spatiul portii tot meciul. O prestatie slaba spre lamentabila din partea unei echipe care a castigat Grupa C cu punctaj maxim.

De cealalta parte, Cehia a ajuns in optimi de pe locul al treilea, dupa Anglia si Croatia.

Cehia ajunge la trei meciuri castigate la rand in fata Olandei, dupa 2-1 in 2014 si 3-2 in 2015.

Patrick Schick devine al doilea jucator ceh cu cel putin patru goluri marcate la aceeasi editie de Campionat European, dupa Milan Baros (5 goluri la EURO 2004).

Patru goluri a marcat si Vladimir Smicer, dar la doua editii de EURO, in 1996 si 2004.

Schick are 15 goluri in 30 de meciuri pentru nationala Cehiei.

Caseta tehnica

Olanda: Stekelenburg – Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind (Timber ’81), Van Aanholt (Berghuis ’81) – De Roon (Weghorst ’73), Wijnaldum, F. De Jong – Depay, Malen (Promes ’57). Selecţioner: Frank de Boer.

Cehia: Vaclik – Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek – Holes (Kral ’85), Soucek, Masopust (Jankto ’79), Barak (Sadilek ‘90+2), Sevcik (Hlozek ‘85) – Schick (Krmencik ‘90+2). Selecţioner: Jaroslav Silhavy.

Partida a fost arbitrată de rusul Serghei Karasev.



Cehia produce surpriza si elimina Olanda in optimile EURO 2020