EURO 2020

Anglia, mare favorita cu Ucraina lui Shevchenko

Sursă foto: https://twitter.com/England/

La prima vedere cel mai dezechilibrat sfert de finala de la EURO 2020 le aduce fata in fata pe Anglia si Ucraina.

Cotele oferite de BETANO
Ucraina – 9.35 | Egal – 4.68 | Anglia – 1.47

Dupa ce a disputat toate cele patru meciuri de pana acum pe teren propriu la Londra, Anglia s-a deplasat in capitala Italiei pentru meciul cu Ucraina.

Din acest punct de vedere ramane de vazut cum se descurca echipa lui Gareth Southgate departe de casa, unde Anglia ar reveni in eventualitatea unei calificari in semifinale.

Ucraina a prins in extremis calificarea in optimi din Grupa C, iar prin depasirea fazei optimilor echipa pregatita de Andrey Shevchenko si-a depasit conditia la acest EURO 2020.

Moralul englezilor este unul ridicat dupa ce Albionul a invins Germania intr-un meci eliminatoriu la capatul a 55 de ani de asteptare.

Anglia are un culoare extraordinar de favorabil pentru a ajunge in finala, urmand a intalni Danemarca sau Cehia in semifinale, daca va trece de Ucraina in sfertul de la Roma. Ar fi prima semifinala a Angliei la Campionatul European dupa editia gazduita pe teren propriu in 1996.

Din cauza restrictiilor de calatorie impuse de statul italian cetatenilor din Regatul Unit, Anglia va avea la Roma doar sustinerea englezilor care locuiesc permanent pe teritoriul Italiei.

Anglia este neinvinsa la EURO 2020 si inca nu a primit gol.

Ucraina, locul 24 in ierarhia mondiala, a invins Anglia o singura data in sapte meciuri. S-a intamplat in 2009 in preliminariile pentru Cupa Mondiala din Africa de Sud. A fost atunci un 1-0 pentru Ucraina.

Ultimele doua meciuri intre cele doua formatii s-au incheiat la egalitate. Este prima confruntare din septembrie 2013 pana in prezent.

La un turneu final Anglia si Ucraina s-au mai intalnit doar in faza grupelor la EURO 2012, cand Wayne Rooney marca singurul gol al meciului.

Pentru Ucraina este doar a doua aparitie in sferturi la un turneu final, dupa Cupa Mondiala 2006.

In ultimele trei aparitii ale Angliei in sferturi la Campionatul European partidele au avut nevoie de prelungiri si lovituri de departajare.

Toate cele patru goluri marcate de Anglia pana acum la EURO 2020 au venit in urma unor actiuni din interiorul careului, iar jumatate au fost cu capul.

Echipele probabile

Ucraina: Buschcan; Zabarnyi, Kryvtsov, Matvienko; Karavev, Shaparenko, Stepanenko, Sydorchuk, Zinchenko; Yarmolenko, Yaremchuk.

Anglia: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Henderson, Rice; Sancho, Mount, Sterling; Kane

Meciul va fi arbitrat de o brigada din Germania, cu Felix Brych la centru.



Anglia, mare favorita cu Ucraina lui Shevchenko