Cupa Romaniei

Steaua bate Timisoara si avanseaza in Cupa Romaniei

Steaua nu a intampinat dificultati in optimile Cupei Romaniei, trecand la pas de ACS Poli Timisoara, scor 2-0, la capatul unei partide in care nu s-a ridicat nicio clipa problema castigatoarei. Daniel Georgievski a deschis scorul in minutul 13, pentru ca italianul Federico Piovaccari sa inghete tabela cu un sfert de ora inainte de ultimul fluier.

Meciul a debutat furtunos la poarta aparata de Nita, salvat de bara la lovitura de cap a lui Furtado, care a trimis plasat din marginea careului mic.

Raspunsul ros-albastrilor a venit cateva minute mai tarziu, cand Kirev a intervenit salvator la reluarea din cadere a lui Tanase, insa nu a mai avut ce face la executia lui Daniel Georgievski, aflat pe respingere.

Claudiu Belu putea restabili egalitatea din lovitura libera, in minutul 26, la capatul unui sut ce a trecut de putin pe langa stalpul portii.

Folosit in premiera titular de la revenirea in iarba, Alex Chipciu a iesit la rampa, trei minute mai tarziu, printr-o cascada de driblinguri continuata cu pasa cu calcaiul pentru Tanase, care a asezat balonul pentru Prepelita, al carui sut nu si-a gasit tinta.

Prepelita nu a fost mai precis nici in minutul 66, atunci cand Kirev a respins prost un balon sutat de Lucian Filip, iar fostul jucator al Universitatii a reluat alaturi din sase metri.

Sapte minute mai tarziu, Steaua si-a dublat avantajul "grazie" italianului Federico Piovaccari, care a transformat in gol o noua centrare reusita a macedoneanului Daniel Georgievski.

Nohai si-a lasat echipa in zece cu doua minute inainte de final, dupa un cot aplicat lui Lucian Filip. Un deja vu in ceea ce-l priveste pe fostul jucator al Ceahlaului, care vazuse rosu in fata ochilor si in partida de campionat.

STEAUA: Nita - Szukala, Gardos (Stanciu 46'), Varela - Georgievski, Prepelita, Bourceanu, Latovlevici - Chipciu (Filip 56'), Piovaccari, Tanase (Ad. Popa 46')

Rezerve: Tatarusanu, Bratu, Filip, Ad. Cristea, Stanciu, Adi Popa, Nikolic
Antrenor: Laurentiu Reghecampf

POLI: M. Kirev - Ed. Nicola, S. Keita (Boldea 68'), M. Marovic (Nohai 31'), R. Trandu, Cl. Belu, Cr. Barbut, J. Furtado, S. Balaure (Szekely 66'), A. Seroni, Al. Petrovic
Rezerve: Pap Eduard, Cr. Scutaru, Sz. Szekely, Cr. Bocsan, N. Boldea, Al. Popovici, Fl. Nohai
Antrenor: Aurel Sunda

Arbitri: G. Gaman, Ov. Artene, Al. Voda

Cartonase galbene: Gardos 45', Piovaccari 70'/ Szekely 68'

Cartonase rosii: Nohai 88'



Steaua bate Timisoara si avanseaza in Cupa Romaniei