Cupa Romaniei

Rapid se alatura sfert-finalistelor Cupei Romaniei

Rapid s-a impus cu 4-1 în meciul de pe teren propriu din optimile Cupei României cu Delta Tulcea. Doua autogoluri, golul lui Goga si golul lui Florea din penalty pentru Tulcea au marcat scorul la pauza. Daniel Pancu a marcat în prelungiri pentru 4-1.

În fata unei echipe din Liga a II-a Rapidul parea sa nu aiba nicio problema, Delta Tulcea fiind o echipa usor de depasit. Cel putin asta si-au spus înainte de meci giulestenii, care nu au tratat cu maxima seriozitate meciul si au avut nevoie de ajutorul oaspetilor pentru a se desprinde.

La jumatate primei reprize Rapidul conducea deja cu 2-0, fara însa ca giulestenii sa reuseasca sa înscrie. 1-0 s-a facut în minutul 4 când Miselericu a deviat cu capul mingea în poarta Deltei Tulcea. Rapidul nu a reusit sa înscrie nici din penalty, în minutul 12, când sutul lui Herea a fost parat de Stoicescu.

S-a facut 2-0 în minutul 22, tot cu ajutorul oaspetilor, de aceasta data capul lui Nicu Cretu fiind cel care a deviat mingea în propria poarta. Merituln alb-visiniilor, au fost executiile din lovitura libera ale lui Ovidiu Herea la cele doua autogoluri.

Abia în minutul 24 a venit si prima reusitaîn întregime giulesteana, dupa ce Dorin Goga a marcat pentru 3-0 cu un sut pe centrul portii.

Ceea ce parea un antrenament cu public pentru Rapid s-a transformat într-un meci de uzura, cu putine realizari. Elevii lui Marian Rada au dat inexplicabil înapoi si au dat tot mai multe semne de slabiciune. Greselile s-au înmultit si ele în tabara gazdelor, iar în minutul 39 Abrudan a comis hent în careu si arbitrul a dat penalty pentru Tulcea. Daniel Florea, cel mai activ jucator în ofensiva al oaspetilor, a executat perfect de la punctul cu var si a redus din diferenta.

Repriza a doua a reprezentat un lung sir de actiuni monotone, atât Rapidul cât si Tulcea alergând parca pe loc. Aproape nimic nu s-a întâmplat la cele doua porti timp de 45 de minute, doar faulturile sau schimbarile efectuate alungând pe moment plictiseala. Scorul final a fost stabilit în prelungiri de Daniel Pancu. Acesta a trimis lobat în poarta de la distanta, dupa ce portarul Stoicescu a reusit sa pareze în trei rânduri în fata lui Roman si Pancu.

 


Rapid se alatura sfert-finalistelor Cupei Romaniei