Cupa Romaniei

Petrolul scoate Brasovul din Cupa

Petrolul Ploiesti s-a impus cu 2-0 în deplasare pe terenul Brasovului, pe care a eliminat-o din Cupa României. Petrolul merge în sferturi datorita golurilor marcate de Adrian Cristea si Jeremy Bokila.

Nici n-au apucat bine jucatorii celor doua formatii sa se obisnuiasca mai bine cu frigul de sub Tâmpa ca Petrolul a si deschis scorul. Doar 56 de secunde au trecut de la fluierul de start pâna la golul reusit de Adrian Cristea, sub privirile încântate ale noului antrenor al Petrolului, Cosmin Contra, aflat în tribune.

Jocul a fost echilibrat în continuare, cu un usor plus la capitolul incisivitate pentru brasoveni, care cautaucu disperare egalarea. Batin a fost foarte aproape de ea în minutul 35, dupa ce a depasit elegant doi fundasi si a ramas singur cu Bornescu, dar a tras direct în portar si fara forta.

Sorin Cârtu a efectuat doua schimbari înca dinainte de pauza, dar aceste mutari n-au adus si modificari de forte în ofensiva. Petrolul a avut mai mult mingea, a atacat cu mai multa convingere, iar în minutul 63 s-a desprins pe tabela prin reusita lui Bokila.

Desi timp mai era suficient pâna la final pentru ca Brasovul sa forteze o revenire spectaculoasa, stegarii s-au dovedit neputinciosi si nu au mai reusit sa pericliteze poarta lui Bornescu.

FC Brasov: Taborda - Velayos, Machado, Cr. Munteanu, Straut - Viveiros (Paun ’36), Mateiu, Tames (Olariu ’39), I. Popa - Buga (Brata ’72), Batin. Antrenor: Sorin Cârtu

Petrolul: Bornescu - Achim, Galamaz, Manasse, Guilerme - Boudjema (Tony Nwakaeme ’89), Mustivar, Marinescu (Hoban ’70), Cristea - Bokila, Grozav (Cristescu ’64). Antrenor: Florin Tene.

Cartonase galbene: Paun ’40, Batin ’66, I.Popa ’67, Cr. Munteanu ’77, Straut '80 / Mustivar ’32, Bokila ’67, Galamaz ’74

Arbitri - Adrian Cojocaru - Andrei Constantinescu, Mircea Orbulet. Rezerva: Iulian Dima

Observatori: Romica Chihaia, Dan Petrescu

La meci au fost prezenti 1500 de spectatori, din care 350 de fani ploiesteni.



Petrolul scoate Brasovul din Cupa