Cupa Romaniei

Petrolul a aruncat Maciuca

Petrolul Ploiesti a câstigat cu 2-0 partida de pe teren propriu cu Damila Maciuca din 16-imile de finala ale Cupei României. Golurile care califica Petrolul în optimi au fost marcate de Adrian Cristea si Laurentiu Marinescu.

Petrolul a vrut sa-si faca meciul usor înca din start si a deschis scorul la doar sase minute de la fluierul de start, prin Adrian Cristea. Acesta a profitat de o respingere gresita a oaspetilor si a reluat din prima cu pamântul din interiorul careului.

Cu avantaj pe tabela si cu mai multa liniste în evolutie, Petrolul a continuat sa domine, chiar daca nu a produs în permanenta presiune în preajma careului advers. Damila Maciuca n-a prea dat semne ca îsi doreste foarte multe de la acest meci. Formatia oaspete mai mult s-a aparat si a dat impresia prin evolutia sa ca este interesata doar sa nu primeasca prea multe goluri.

Cu toate acestea, echipa antrenata de fostul jucator stelist Eric Lincar, si-a facut de doua ori aparitia periculos la poarta lui Bornescu, mai întâi prin Bogdan Geanta si apoi prin Marian Posteuca, cel din urma semnând cea mai mare ocazie de gol a oaspetilor.

În rest, doar Petrolul s-a vazut pe teren. Ploiestenii au controlat cu autoritate ostilitatile, si-au creat numeroase faze de poarta, dar fara sa forteze prea mult, preferând sa-si conserve fortele pentru Liga 1. Echipa lui Mircea Rednic a avut câteva sanse uriase de gol si chiar si o bara, în minutul 35, dar golul al doilea a venit dupa pauza.

Laurentiu Marinescu, jucator trimis în teren la pauza de Rednic, a majorat avantajul gazdelor si a stabilit soarta echipei calificate în minutul 64, când a înscris pentru 2-0 cu un sut cu dreptul de la 14 metri, dupa o indirecta a lupilor galbeni din careul advers.



Petrolul a aruncat Maciuca